Меню

Защо цената на билета се променя?

Защо цената на билета се променя?

Цените на самолетните билети не са константна величина и се определят в зависимост от множество фактори – вида авиокомпания, полетният маршрут, датите на пътуване, класата, броят продадени места, сезонът и много други. 

Обикновено местата в самолета са разпределени в различни класи – но не пътническите класи, които познаваме като икономична, бизнес и първа, а резервационните класи, които се именуват с букви от латинската азбука – X, Y, Z и пр. Когато местата в най-ниската класа се изчерпат, започват да се продават тези в следващата класа, които са на по-висока цена.

Но защо съществува вероятност цената на самолетен билет за един конкретен полет да се промени, дори и след като сме го резервирали?

Нискотарифните авиокомпании са по-уязвими по отношение на възможност за промяна в цената. Тя може да се променя изключително бързо, тъй като тези авиокомпании не са обвързани с глобалната резервационна система, както редовните. Когато резервирате полет през нашия сайт с банков превод, вие реално не закупувате билета веднага и в системата на авиокомпанията това място все още е свободно. Ако вие не заплатите този билет бързо, съществува вероятност някой друг да резервира и плати същото място междувременно. И ако това място е последно в съответната резервационна класа, то вашата резервация автоматично ще се прехвърли в следващата, която е на по-висока цена.

Ето защо, за удобство на своите клиенти eSky предоставя възможност за плащане чрез банков превод, но винаги, когато става дума за полет на нискотарифна авиокомпания (Ryanair, Wizzair, easyJet и тн), съветваме по възможност билетът да се заплаща с кредитна карта, в момента на резервация, като по този начин се избегне риск от покачване на цената.

Ако все пак сте избрали плащане с банков превод, непосредствено преди да извършите банковия превод се свържете с наш консултант на +359 2 955 75 80, за да потвърдите, че цената не се е променила. Ако това е така, ще можете да прецените на място дали да платите по-високата цена на билета или да се откажете от този билет.

Нашите консултанти постоянно следят за такива случаи и веднага се свързват с клиента, но невинаги той има възможност да отговори. Затова, задължение на клиента, избрал да плати билета си с банков превод, е да поеме риска от евентуално повишение на цената и да се обади да я потвърди преди да извърши превода. В случай че не желаете да платите по-високата цена, нашите консултанти ще ви предложат всички възможни алтернативи и да осъществите желаното пътуване. 

 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!