Меню

Мога ли да летя със самолет по време на бременност?

Мога ли да летя със самолет по време на бременност?

Много жени се питат могат ли да летят със самолет по време на своята бременност. Доколко това е безопасно за плода и за тях самите?

Дали е възможно и най-вече доколко е удачно такова пътуване, зависи най-вече от периода на бременноста. Като цяло, пътувания със самолет през първото тримесечие не се препоръчват. Това е така, тъй като органите на плода все още не са добре развити и резките промени в налягането при излитане и кацане могат да повлияят негативно върху плода. В краен случай полетът може да предизвика спонтанен аборт. Разбира се, консултацията с лекар е задължителна. Той ще Ви даде най-добър съвет затова как би се отразило такова пътуване на Вас и бъдещото Ви дете. 

Ако нямате никакви противопоказания, можете да пътувате свободно до 34-тата седмица на Вашата бременност. След този период повечето авиокомпании не допускат на борда бъдещите родилки. Целта на това правило, разбира се, е свързано с безопасността на майката и нейното дете. 

Вижте още:

Полет по време на втори триместър на бременността

 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно