Меню

Полет по време на втори триместър на бременността

Полет по време на втори триместър на бременността

Ако сте бъдеща майка и планирате почивка със самолет, която да Ви зареди с енергия за предстоящите трудни месеци, второто тримесечие от бременността Ви е най-подходящият период за такова пътуване.

Безопасно ли е летенето по време на втория триместър от бременността?

Това всъщност е най-подходящото време за пътуване със самолет и по-точно средата на второто тримесечие. Между 18 и 24 гестационна седмица органите на плода са достатъчно добре развити и резките промени в налягането не са опасни него. 

Ако коремът Ви е по-голям, вземете със себе си медицинско, удостоверяващо етапа на Вашата бременност. Така ще си спестите неприятни ситуации на летището, тъй като пътуванията в крайните стадии на бременността са забранени.  


Забележка: Преди да предприемете пътуване при бременност, непременно се консултирайте с Вашия лекар. Той най-добре може да прецени състоянието Ви и това как ще се отрази полетът на Вас и на плода. 

Вижте още:

Полет по време на първи триместър на бремеността

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно