Меню

Какви животни могат да бъдат превозвани със самолет?

Какви животни могат да бъдат превозвани със самолет?

Само някои авиокомпании позволяват превозването на животни в самолета. Условията за превоз са строго индивидуални за различните превозвачи. Ако желаете да получите детайлна информация за конкретна авиокомпания, не се колебайте да се свържете с наш консултант на телефон +359 2 907 97 49

Ето правилата на някои от по-популярните авиокомпании:

Ryanair Транспортирането на животни е забранено с изключение на кучета-водачи.
WizzAir Транспортирането на животни е забранено с изключение на кучета-водачи.
Bulgaria AIr

Домашни любимци в пътническата кабина: макс. тегло на животното и клетката – 8 кг; макс размери на клетката – 48x35x22cм. Допускат се само кучета и котки и се заплаща допълнителна такса от 50 EUR.

Животни в багажното отделение: макс. тегло на животното и контейнера – 32 кг; макс. размери на контейнера – 80x74x64 cм. Заплаща се допълнителна такса от 80 EUR. 

*Забранен е превозът на животни с авиокомпанията между България и Великобритания

Lufthansa В зависимост от размера на кучето или котката, може да бъде разрешено тяхното превозване както в багажното отделение, така и в пътническата кабина. Превозвачът има специални изисквания към породи, класифицирани като опасни. 
easyJet Транспортирането на животни е забранено с изключение на кучета-водачи. 
Austrian Airlines Авиокомпанията позволява превоз на животни, отговарящи на условията за здравословно състояние и поведение. Малки кучета и котки на възраст не по-малко от 12 седмици могат да пътуват на борда на самолета, а останалите животни - в багажното отделение. 
Turkish Airlines С Турски авиолинии можете да превозвате почти всякакви животни. Забранен е превозът на десетина породи кучета, класифицирани като опасни. Като домашни любимци могат да бъдат превозвани само кучета, котки и птици от разред врабчови. 
Air Berlin Авиокомпанията позволява превоз на животни, с изключение на влечуги. За гризачи се прилагат специални правила. Кучета и котки под 8 кг могат да бъдат превозвани на борда на самолета.  
Alitalia Авиокомпанията позволява превоз на животни на борда и в багажното отделение на самолета. Максимланото тегло на домашен любимец, превозван в пътническата кабина не трябва да надвишава 10 кг заедно с клетката. Максималните размери на клетката са 44,5х21,5х26 см. Теглото на животните в багажното отделение на самолета не трябва да надвишава 72 кг заедно с контейнера и храната. Таксата за превоз на животно зависи от неговите размери и маршрута на полета. 
Air France Превозът на животни е позволен, но само с изричното съгласие на превозвача. По-малки животни могат да пътуват на борда на самолета, а по-големите - само в багажното отделение.
 

 

Вижте още:

Как да подготвите домашния си любимец за път?

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно