Меню

Malawian Airlines

Най-добрите оферти за полети с Malawian Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Malawian Airlines

EuroManx е авиокомпания, базирана в Ronaldsway, остров Ман. Предлага редовни вътрешни полети, както и бизнес чартъри. Основната база се намира на територията на летище Isle of Man.

На 9 май 2008 г. превозвачът обявява, че прекратява всички свои операции, позовавайки се на растящите цени на горивата и намаления брой пътници.

Компанията е създадена на 7 август 2002 г., но официално започва да функционира на 19 август 2002 г. Важно е да не се бърка с Manx Airlines, която е закупена преди години от British Airways и е съвсем различна авиолиния. EuroManx е основана от Алън Кийн, управляващ директор на Woodgate Aviation, базирана на остров Ман. През септември 2004 г. Corporate Jet Services и британски инвеститори инвестират в превозвача, който първоначално работи с оборудване на лизинг, включително самолети тип Beechcraft 1900 и ATR 42, собственост на Rossair Europe, и Fokker 50 на Denim Air.

През октомври 2005 г. авиокомпанията преминава през цялостно преструктуриране, прекратява редовните си международни услуги, с изключение на Дъблин, и спира вътрешните полети до летищата в Бристол, Саутхемптън, Глазгоу и Лондон Станстед. 

Флот

Към момента на прекратяване на дейността си (9 май 2008) компанията притежава самолети ATR 72-201 (2 броя - лизингови, собственост на Aer Arann), Dash 8-Q200, Dash 8-Q300. 

Базово летище на авиокомпанията

Isle of Man Airport, известно още като Ronaldsway Airport, е основното гражданско летище на остров Ман. Намира се в южната част на остров Ronaldsway, в близост до Касълтаун, на 11 км югозападно от столицата Дъглас. Наред с Isle of Man Sea Terminal, летището е един от основните портали към острова. Основно предлага полети до Обединеното кралство, Ирландия и Джърси.