Меню

Monarch Airlines

Най-добрите оферти за полети с Monarch Airlines от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Monarch Airlines

Monarch Airlines е британска авиокомпания, базирана на летище Лутън в Лондон. Oперира редовни полети до дестинации в Средиземно море, Канарските острови, Кипър, Египет, Гърция, Турция, както и чартърни полети до Европа, САЩ, Карибите, Индия и Африка. Собственост е на Globus Travel Group. Другите бази на компанията се намират в Бирмингам, Ийст Мидландс, Гетуик, Манчестър, Лийдс Брадфорд.

 


Monarch Airlines е създадена на 5 юни 1967 г. с финансовата подкрепа на швейцарското семейство Монтегаза, като дъщерно дружество на Globus Getaway Holdings. По това време Moнтегаза притежавали анлийския туроператор Cosmos Tours (днес Cosmos Holidays). Стартира дейността си на 5 април 1968 г. с чартърен полет от Лутън до Мадрид с помощта на Bristol 175 Britannia 300, собствност на бившата Caledonian Airways. Monarch е най-старата английска авиокомпания, която не е променяла името си от създаването си до днес. През 2015 г. е превозила 5.7 млн пътници

Багаж

Можете да превозвате 1 или 2 броя ръчен багаж с максимално общо тегло до 10 кг. Размерите на всеки багаж не трябва да надвишават 56x40x25 см.

 

Можете да регистрирате багаж до 20 кг (за бебе до 10 кг), като това ще ви струва между 10 и 28 паунда в посока при онлайн резервация, в зависимост от маршрута. Ако заплатите багажа на летището, таксата е 30 паунда. 20-те килограма могат да бъдат разпределени в максимум 5 чанти.  

 

Забележка: Възможно е авиокомпанията да промени своите правила за пренос на багаж или да прилага различни изисквания по различни маршрути. По тази причина, винаги проверявайте какви са изискванията конкретно за Вашия полет. Позволеното количество багаж към Вашия билет можете да видите още по време на резервация или в e-mail-а, който ще получите от нас след резервация.

Пътнически класи

Като нискотарифна авиокомпания, Monarch Airlines предлага пътуване само в икономична класа (с изключение на Airbus A330-200). Разстоянието между седалките при различните самолети е между 71 и 86 см. Широчината им достига 44,5 см. На А330-200 и на Boeing 757-200 има ТВ монитори над седалките. 

Онлайн регистрация

Онлайн регистрация за полет на авиокомпанията е възможна от 28 дни до 6 часа преди полета, само при резервация, направена директно с превозвача. 

Флот

Към края на 2016 г. авиокомпанията оперира с 34 самолета Airbus, сред които модели А320-200 и А321-200. Поръчания са 30 самолета Boeing 737 MAX 8, които трябва да бъдат доставени до средата на 2018 г. 

Летище Лутън, Лондон

Летище Лондон Лутън е международен аеропорт, разположен на почти 3 км от центъра на град Лутън в Бедфордшир, Англия. Центърът на Лондон отстои на 56.5 км от него и това е четвъртото по големина летище, обслужващо района, от общо шест в близост до столицата. През 2011 г. е петото най-натоварено в Обединеното Кралство, като предната година е на по-горна позиция в тази класация. Лутън служи за база на нискотарифните авиокомпании easyJet и Ryanair, както и на Monarch Airlines и Thomson Airways. Повечето редовни полети от летището са до европейски градове, като има и чартърни полети до някои дестинации в Северна Африка и Азия.

Храна на борда

Някои полети от Великобритания включват храна на борда, според маршрута и частта от денонощието, но като цяло на повечето дестинации храната не е включена в цената на самолетния билет. Такава може да бъде резервирана предварително срещо 6 паунда в посока. За повече информация, моля свържете се с нас на 0700 15 355. 

Допълнителни услуги

Авиокомпанията предлага собствена програма за лоялни пътници – Vantage Club с различни нива на членство, даващи разнообразни предимства за пътниците. На борда на авиокомпанията можете да се насладите на бордното списание на превозвача – Passport Magazine.