Меню

Търсене на полети до Bilbao Airport

Покажи филтри

Билбао

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Старата каска

  „Старата каска“ или „Седемте улици“ е средновековната част на Билбао, където ще усетите автентичната атмосфера на града и може да се запознаете с историческото му минало покрай Баския музей, катедралата Сантяго и Бидебариетската библиотека.

 • Новият площад

  Това е мястото, където са съсредоточени най-хубавите ресторанти и барове. Площадът е построен през 19 век и е в неокласически стил.

 • Мостът Субисури

  Връзката между Стария и Новия Билбао е белият мост Субисури, чийто модерен дизайн съответства на артистичния дух на испанския град.

Забележителности на Билбао

Столицата на испанската провинция Биская, има едно от най-големите пристанища в Испания и е живописно разположена около реките Нервион и Ибаисабал. Най-популярната забележителност на Билбао е музеят „Гугенхайм“. Екстериорът му е уникален, заради титаниевите панели, от които е изграден. Те сменят цвета си спрямо слънчевата светлина и по този начин придават още по-футуристичен вид на сградата. Други отличаващи се сгради с историческа стойност, са готическата църква „Св. Антон“ и операта „Ариага“ в бароков стил.

Метрото и автобусите работят от 06:00 ч. до 23:00 ч. През почивните дни метрото е до 02:00 ч., а нощните автобусни линии – до 07:00 ч., като те се различават от дневните с буквата „G“  на табелите си. За климата на Билбао са характерни честите валежи, които се компенсират от топло и приятно време. Ноември е най-дъждовният месец от годината по тези ширини.

Испанската кухня предлага множество изкушения за гастрономите, но в Билбао трябва да опитате следните ястия: забавно звучащото „бакалао ал пил-пил“ или риба треска с картофи, „чипиронес“ или сепия в собствен сос, хапките пинчос, които наподобяват брускети, се предлагат навсякъде като предястие. Малките кифлички „канутилос“ с крем или шоколад и местното бяло вино „чаколи“ са идеален завършек на всяка вечеря.

✔️ Има ли специални оферти за полети Bilbao Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Bilbao Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Bilbao Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Bilbao Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Bilbao Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Bilbao Airport

Полетно разписание: Билбао

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Билбао

Виж хотели в Билбао