Меню

Търсене на полети до Сиудад дел Есте

Покажи филтри

Сиудад дел Есте

 • Обща информация

  Официален език: Испански, гуарански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-3 (зима)
  Валута: Гуарани (PYG)

 • Град с няколко имена

  Сиудад дел Есте или "градът на изтока" е променял името си два пъти. Първоначално е наричан Пуерто Флор де Лис, а след това Пуерто Президенте Стреснер, произхождащо от името на диктатора на Парагвай.

 • Най-популярната напитка

  Един от основните източници на доходи за гражданите е селското стопанство, включително отглеждането на "парагвайския холи", известен още като йерба мате. Това е напитка, която набира все по-голяма популярност в целия свят.

 • Сътрудничество между Тайван и Парагвай

  В града живеят големи азиатски малцинства. Заради това, изграждането на кметството е спонсорирано от тайванското правителство, след като Парагвай подкрепи кандидатурата на страната за ООН. Ще забележите, че на самото кметство се вижда флагът на Тайван. 

Забележителности на Сиудад дел Есте

Сиудад дел Есте е град в източната част на Парагвай, на десния бряг на река Парана. Той се намира точно на границата с Бразилия и Аржентина, затова често се нарича Triple Frontera, което означава връзка между три граници. Той е вторият най-населен град в страната и благодарение на местоположението си, в културата му има влияние на всички споменати страни.

Градът е създаден сравнително наскоро, през 50-те години на миналия век. Поради близостта с границите и функционирането на безмитна зона, често е наричан най-големият магазин в Южна Америка. Именно заради това, всеки ден много хора минават през него, търсейки някаква стока. Това създава една доста забързана и цветна атмосфера. Повечето от продавачите на местните сергии винаги увеличават цените си, когато усетят, че към тях се приближват туристи, а на артикулите няма индивидуални цени, затова не пропускайте да се пазарите за това, което искате.

Отсядайки там, пробвайте пътуването с местните автобуси. Те може да помнят старите времена, но благодарение на цветовете си и в повечето случаи дървените подове, определено привличат вниманието. Возейки се в тях и постепенно приближавайки се към центъра, можете да наблюдавате колоритния вид на улиците с всичките им сгради, магазини и сергии.

Във всеки квартал ще намерите поне няколко места, в които си струва да хапнете. Изключително популярен е ресторант SAX Department Store на Avenida San Blas, в търговски център Aviadores del Chaco, в чието меню можете да намерите разнообразни ястия, включително фантастично приготвено месо и пица. За вкусно суши на добра цена отидете до Monalisa, разположен на Monsenor Rodrigues 650, а за автентична китайска храна до Gugu's. Ако търсите нещо от южноамериканската кухня, посетете бар Capitao на Los Lapachos y Las Tacuaras.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Сиудад дел Есте на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Сиудад дел Есте, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Сиудад дел Есте, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Сиудад дел Есте?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Сиудад дел Есте, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Сиудад дел Есте

Популярни авиокомпании, опериращи до Сиудад дел Есте

Полетно разписание: Сиудад дел Есте

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сиудад дел Есте

Виж хотели в Сиудад дел Есте