Меню

Търсене на полети до Cephalonia Intl Airport

Покажи филтри

Кефалония

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Акрополът

  Пътуването до Гърция няма да е достатъчно автентично, ако не включва посещение на археологическа забележителност. Акрополът на древния град Сами е остатък от някогашната му визия на силно застроено и укрепено селище.

 • Пещерите на Кефалония

  Островът е известен със своите магични пещери, които сякаш са част от друго земно измерение. Сред най-известните от тях са Мелисани и Дрогарати, също намиращи се близо до град Сами.

 • Морски приключения

  Като типична островна дестинация, Кефалия предлага прекрасни слънчеви плажове, най-популярните сред които са Антисамос и Миртос. Освен това, любителите на скуба дайвинга ще се зарадват на подводните пещери и корабокруширали кораби от Втората Световна война, които създават вълнуващ подводен пейзаж.

Забележителности на Кефалония

Кефалония е най-големият от групата Йонийски острови, които спадат към Гърция. Главният град се нарича Аргостолион. Според древногръцката легенда, островът носи името на сина на бог Хермес – Кефал, който го получава след успешното му участие във война. Безспорно, всички гръцки острови предизвикват асоциации с безкрайно море, сливащо се с лазурно небе, топлина и усещане за сладко безвремие. Кефалония не е изключение и заедно с пластовете древна история и красивите си плажове, които разкрива пред посетителите си, е чудесен избор за лятната ви почивка или друго междусезонно бягство.

Разходка с лодка по йонийското крайбрежие в ясен и слънчев ден (т.е. почти всеки ден на Кефалония) е идеален начин да се потопите в островната атмосфера. Може да наемете самостоятелна лодка или да се присъедините към някой от организираните турове.

Асос е малко и спокойно селце близо до столицата Аргостолион, разположено на полуостров, гледащ към стар венециански замък от 16-ти век. Това е подходящ избор за следобедна разходка из малките улички с многоцветни къщи, сливащи се с горската пътечка, която води до руините на замъка.

Манастирът „Св. Герасим“ носи името на покровителя на острова и е построен през 1560 г. Той впечатлява със своята богата украса от фрески, стенописи и икони и се намира много близо до селищата Фалграта и Валсамата. Заради вярването, че светецът изцерява психично болните, много хора отиват там на поклонение. Посетителите могат да се докоснат до неговата гробница и двете свещени пещери под манастира.

✔️ Има ли специални оферти за полети Cephalonia Intl Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Cephalonia Intl Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Cephalonia Intl Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Cephalonia Intl Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Cephalonia Intl Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Cephalonia Intl Airport

Полетно разписание: Кефалония

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кефалония

Виж хотели в Кефалония