Меню

Търсене на полети до Genoa Cristoforo Colombo

Покажи филтри

Генуа

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Кухня

  Всяка област на Италия е допринесла за вкусната национална кухня. Генуа е известна с песто, фокача, супа „Дженовезе“, пълнена паста, морски специалитети и различни сладкиши маслени бисквити, кестенова торта, захаросани плодове и цветя.

 • Пътят към небето

  Генуа е разположена на хълмове, затова се подгответе за стабилна разходка. Най-известният асансьор към по-високите градски хълмове се нарича Castelleto или „Пътят към небето“. Той разкрива неповторима гледка към целия град, пристанището и лигурското крайбрежие.

 • Транспорт

  Основното летище на Генуа и областта Лигурия носи името „Христофор Колумб“ и се намира на запад от града. Редовни автобусни линии осигуряват връзка между пристанището и двете гари на Генуа. Може да си набавите туристически билети за градската автобусна мрежа, които важат 24 или 48 часа.

Забележителности на Генуа

Генуа е едно от най-важните пристанища на Италия, град с динамична история и родно място на Христофор Колумб. Главният площад, където всички жители на града се срещат е „Площад де Ферари“. Там се намира големият фонтан, който е заобиколен от значими сгради, като Дворецът на дожите, управлявали някога града. Най-важният католически храм в Генуа е Катедралата Сан Лоренцо, построена върху църква от 5 век.

Фарът на Генуа е емблема на града, който някога е бил сред най-важните пристанища за цяла Европа. Със своите 117 метра, той е осветявал пътя на хиляди кораби от Средновековието. Към него има и музей, който може да посетите. Фарът се намира близо до Старото пристанище, където е и най-популярната съвременна забележителност на Генуа – Аквариумът. Той е вторият по големина в Европа и подходящ за посещение с деца. Къщата-музей на Христофор Колумб е разположена в центъра на Генуа, но все още се спори, дали това е автентичния му дом.

Богато украсеният дворец „Спинола“ е построен през 16-ти век от сем. Грималди. В днешно време е собственост на държавата, като първите два етажа са Национална галерия, запазила вида на частен дом с мебели и вещи на семейството. На третия етаж се помещава Националната галерия на Лигурия с изящни произведения на изкуството.

Базиликата „Санта Мария Асунта ди Кариняно“ е най-красивият ренесансов храм в Генуа. Външният вид е внушителен, но вътрешният е още по-впечатляващ. Тя се намира на пл. „Нунциата“.

✔️ Има ли специални оферти за полети Genoa Cristoforo Colombo на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Genoa Cristoforo Colombo, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Genoa Cristoforo Colombo, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Genoa Cristoforo Colombo?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Genoa Cristoforo Colombo, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Genoa Cristoforo Colombo

Полетно разписание: Генуа

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Генуа

Виж хотели в Генуа