Меню

Търсене на полети до Hurghada Intl Airport

Покажи филтри

Хургада

 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Египетски паунд (EGP)

 • Подводницата „Синбад“

  Ако не обичате гмуркането и предпочитате да останете сухи, единствената туристическа подводница, оперираща в Червено море ще ви потопи на 22 метра под морското равнище, където ще се насладите на пъстрото разнообразие, което морския живот създава.

 • Пустинна разходка

  С толкова много неща, случващи си около, в и под водата, хората забравят, че и на сушата има какво да се прави. Експедиция с джипове и четворно колоездене из дюните на т.нар. Източна пустиня са за всички, които предпочитат горещите приключения.

 • Да яздиш камила

  За децата ще бъде страхотно приключение да се качат на истинска камила и да се разходят с нея по плажа. По-сериозните туристи могат да се впуснат в по-продължителна пустинна разходка до бедуински селища в традиционно облекло и на гърба на камили.

   

Забележителности на Хургада

Хургада е най-старият и известен египетски курорт. Топлите води на Червено море и подводният свят на коралите и морските обитатели са нещата, които първоначално привличат международно внимание към египетското градче, което от малко рибарско селище се превръща плавно в блестящ курорт. За северноевропейците, които са основният контингент от посетители там, това е целогодишно бягство от студа, предлагащо бели пясъчни плажове и светло синьо небе в изобилие.

Хургада Марина е модерното допълнение към централната част на града и правилното място за хранене. При залез може да се разходите по крайбрежната улица и след това да вечеряте в някое от многобройните заведения с изглед към яхтите и Червено море, което изпълва хоризонта.

Египетският приток Губал е тясна ивица, притисната между крайбрежието на Червено море и западния бряг на полуостров Синай. Това е една от най-известните дестинации за гмуркане в страната. През вековете огромните корали са изигравали лоша шега на моряците, които са се опитвали да преминават с корабите си. За съжаление, доста кораби са потънали, но за сметка на това създават неповторими подводни пейзажи, търсени от гмуркачите.

Хубави пясъчни плажове се простират по крайбрежието и от двете страни на града. Дори и да не сте гости на хотелите, разположени на първа линия на плажа, може лесно да се сдобиете с непосетителски пропуск. Все пак си заслужава да пробвате истинския плажен живот с няколко нощувки в непосредствена близост до плажовете на Червено море. Най-красивите и чисти плажове се намират на юг от главната градска част, наричана Сигала. Районът е зает от най-хубавите местни хотели и е известен като Sahl Hasheesh.

✔️ Има ли специални оферти за полети Hurghada Intl Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Hurghada Intl Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Hurghada Intl Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Hurghada Intl Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Hurghada Intl Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Hurghada Intl Airport

Полетно разписание: Хургада

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хургада

Виж хотели в Хургада