Меню

Търсене на полети до Saragossa Airport

Покажи филтри

Сарагоса

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пътеки на барабана

  Великден в Сарагоса е голям празник. На Велики Петък можете да се насладите на Rutas del tambor, в буквален превод – „пътеки на барабана“, което представлява грандиозна процесия с барабани. Внимание заслужава и 4-часовата „възстановка“ на погребението на Исус Христос.

 • Романтична разходка

  Вечер се препоръчва да отидете до Puente de Piedra - красиво озарен, каменен, готически мост, състоящ се от седем арки, от който можете да се насладите на изключителен изглед към целия град.

 • Черното злато на Арагон

  Природата е дала на Арагон суров климат и е трудно да обработва почвите, но в същото време е възнаградила района с трюфели. Там те виреят добре и местните жители ги наричат ​​„черното злато на Арагон“.

Забележителности на Сарагоса

Градът е разположен в североизточната част на Испания и е столица на региона Арагон. Първите следи от заселници са от първи век пр.н.е. Историята на града е мъчителна от самото начало, като през 11-ти век тя е била и столица на мюсюлманска държава. Сарагоса процъфтява най-много през 14-ти и 16-ти век и по този начин много от паметниците на града са именно от това време. Много от тях са обновени и строени наново през следващите векове. Ето защо това, от което можем да се възхитим днес, са сгради, които съчетават стилове от различни епохи.

Добър пример за такава смесица от стилове е катедралата Салвадор, построена между 12-ти и 17-ти век. Тук можете да намерите както готически елементи на закрито, така и барокови кули навън. Фасадата е украсена с орнаментите на Мауер, много често срещани в тази област. В непосредствена близост до катедралата, можете да намерите мюсюлмански дворец от 11-ти век, който по-късно служи като резиденция на Арагон. Всеки желаещ, може да я разгледа и отвътре.

Пазарът от 16-ти век се счита за най-важната сграда от Възраждането в Арагон. Създаден с цел да угоди на търговците и гражданите, които търсят специално място за търговия, като днес тя служи като зала за изложби и културни събития.

Тук-там можете да се препъвате в останки от Римски времена - руини на театър, римски термични басейни, форум, части от градски стени. Най-ценните предмети от Римско време са събрани в Историческия център.

За вечеря е най-добре да посетите квартал Ел Тубо, известен със своите кафенета и ресторанти, предлагащи типичната храна на Арагон. Докато сте там, не пропускайте шанса да опитате агнешко месо на пещ, ароматизирано с чесън, билки и свинска мас. Поради суровия климат агнетата са най-разпространената порода животни в района на Сарагоса. Доста популярни са също ястия от диви свине, елени, зайци или яребици. След здрач, улиците на Ел Тубо са изпълнени с туристи и местни жители, които се наслаждават на тапас и местни вина.

✔️ Има ли специални оферти за полети Saragossa Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Saragossa Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Saragossa Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Saragossa Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Saragossa Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Saragossa Airport

Полетно разписание: Сарагоса

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сарагоса

Виж хотели в Сарагоса