Меню

Търсене на полети до Уюни

Покажи филтри

Уюни

 • Обща информация

  Официален език: Испански, аймара, кечуа
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Боливиано (BOB)

 • Мерки за сигурност

  Необичайната красота изисква и превантивни мерки. Препоръчва се носенето на слънчеви очила и шапка, заради височината и опасността от изгаряния. Белотата на езерото може да предизвика цветна слепота, както при продължителното наблюдаване на полярните снегове.

 • Ноемврийски гости

  Всяка година през ноември, три вида фламинго превръщат езерото в свой временен дом. Изящните птици засилват усещането за приказен пейзаж и определено са атракция, имайки предвид липсата на разнообразие по отношение на растителност и животински свят.

 • Транспорт

  Езерото е най-лесно достъпно от град Ла Пас. От там ежедневно има самолети полети. По-евтин, но и доста по-неудобен вариант, е пътуване с автобус. Единият маршрут е от Ла Пас през Оруро и Чалапата и отнема около 9 часа. Другият е през Потоси за 12 часа. Влаковете, които обаче не са ежедневни, се явяват балансиран вариант между цена и комфорт.

Забележителности на Уюни

Ако искате да се качите на седмото небе или да плувате сред облаците, то трябва да стигнете до Салар де Уюни или Огледалото на земята. Боливийското безотточно, солено езеро е истински природен феномен. Всяко лято то се изпълва с дъждовна вода, а през зимата пресъхва, оставяйки утаени пластове минерали, които достигат до 6 метра. Липсата на растителност и блестящата повърхност, върху която дори може да се пътува с кола, създава сюрреалистичен пейзаж.

Езерото се намира на рекордната височина от 3656м в Андите и заема площ от 10,5 кв. м., като попада в територията на регионите Потоси и Оруро. Няколко праисторически езера са се преобразували, за да може в наши дни да имаме достъп до подобно природно бижу. Освен красива забележителност, Салар де Уюни е и най-големият източник на сол в света.

През дъждовния период езерото се превръща в най-голямото естествено огледало в света. Водата създава магическа илюзия, отразявайки небето и плъзгащите се облаци до линията на хоризонта. Тъй като езерото е плитко, хората могат да се разхождат из него, все едно плуват сред облаци.

Най-близкото населено място е градчето Уюни. Там е построен Солен хотел, направен изцяло от сол, както и зона за пикник, отново с маси и столове от сол. Природната растителност е доста оскъдна, ограничаваща се предимно до кактуси. Извънземният статут на езерото се затвърждава от факта, че астронавтите използват територията му за тестване на сателитни системи. Това определено е мястото, където земята и небето се срещат и сливат до неузнаваемост.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Уюни на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Уюни, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Уюни, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Уюни?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Уюни, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Уюни

Полетно разписание: Уюни

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Уюни

Виж хотели в Уюни