Меню

Търсене на полети до Абърдийн

Покажи филтри

Абърдийн

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Шотландско уиски

  Недалеч от Абърдийн – между градовете Хънтли и Портсой, се намира дестилерия „Глен Дронак“, която произвежда уиски повече от 200 години. Може нагледно да се запознаете с процеса и да дегустирате няколко напитки.

 • Замъкът Дънотар

  Съвсем близо до Абърдийн се намира средновековният замък Дънотар, който се състои от няколко сгради и кула. Там са били укрити кралските съкровища, наричани „честта на Шотландия“.

 • Градините на Балморал

  Замъкът Балморал е една от официалните резиденции на кралското семейство и е обозначен от държавата, като сграда от най-висока категория. Той е известен по-скоро с градините си, които са ежедневно отворени за посещение през периода април-юли.

Забележителности на Абърдийн

Шотландският град Абърдийн е възникнал като малко рибарско селище, но откриването на нефт в Северно море близо до него, му спечелват прозвището „Нефтената столица на Европа“. Развиването на тази индустрия определено води до икономически подем, но има и други неща, с които градът е привлекателен.

Заради каменната кариера в близост, повечето сгради са построени с този материал и затова наричат Абърдийн „каменният град“. За нежната и цветна страна на Абърдийн са отговорни красивите паркове и спиращите дъха ботанически изложения, които представят на едно място над 2 млн. рози, над 10 млн. нарциси или 3 млн. минзухари.

Централната част на Абърдийн е динамична и шумна, подобно на големите столици, а Стария град е подходящ за спокойна разходка. Там се намира университета на Абърдийн, горд носител на вековни традиции в образованието. За повечето посетители е немислимо да отидат в Абърдийн, заради плажа. Но според британските стандарти, през летните месеци плажната ивица е идеална място за почивка.

Абърдийн има богат културен живот, заради университета, различни изложения, които се провеждат, но и заради ежегодните фестивали. Най-известен сред тях е Международният младежки фестивал, който привлича повече от 30 000 души през летния сезон.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Абърдийн на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Абърдийн, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Абърдийн, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Абърдийн?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Абърдийн, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Абърдийн

Популярни авиокомпании, опериращи до Абърдийн

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Абърдийн

Виж хотели в Абърдийн