Меню

Търсене на полети до Бакъу

Покажи филтри

Бакъу

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Зелен туризъм

  Районът на Бакъу е много подходящ за екотуризъм. Хижи и хотели предлагат разтоварваща почивка сред природата. Има възможности за практикуване на езда, планинско колоездене, риболов.

 • Бусийски водопад

  В окръг Бакъу се намира Бусийски водопад (между Немира и Вранча планина), на надморска височина 500 м. Това е едно от природните бижута на областта, като водите му падат от 20 метра височина.

 • Природен парк „Немира“

  Природният парк „Немира“ е защитена зона от национален интерес, разположена предимно в район Бакъу и от части в Ковасна. Той включва богата флора, букови и борови гори. Едно от защитените растения, познато и в България е планинският еделвайс. На територията на парка е езерото Valea Uzului, включено в европейската екологична мрежа.

Забележителности на Бакъу

Бакъу се намира в румънския район Молдова, в подножието на Карпатите. Градът се споменава за първи път в историческите хроники през 1408 г. Предполага се, че името му произлиза от думата бик. През периода на Първата световна война дори е служил за седалище на румънската администрация, докато Букурещ е бил окупиран.

Най-голямата забележителност на Бакъу е църквата "Пресиста", построена от княз Стефан Велики като резиденция за сина му Александър. Към архитектурния комплекс спадат и т.нар. принцови дворове. Етнографският музей в Бакау показва нагледно особеностите на областите в района, а историческият музей съдържа важна колекция с антични предмети от древна Дакия. Международният живописен лагер в Тескани, близо до Бакъу, представя значими художествени произведения от Румъния и  чужбина. Всяка година около Коледа се провежда фестивал на зимните традиции на район Молдова.

Градът се обслужва от международно летище Бакъу, осигуряващо директни връзки до столицата Букурещ и град Тимишоара, както и до няколко дестинации в Италия, Великобритания, Франция, Испания и Белгия. Железопътната гара на града е една от най-натоварените в Румъния, свързваща основните румънски градове. Тя е още главна транзитна спирка за международни влакове от Украйна, Русия и България. През Бакъу минава и маршрут, осигуряващ достъп до Трансилвания и град Брашов.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Бакъу на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Бакъу, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Бакъу, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Бакъу?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Бакъу, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Бакъу

Популярни авиокомпании, опериращи до Бакъу

Полетно разписание: Бакъу

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бакъу

Виж хотели в Бакъу