Меню

Търсене на полети до Ексетър

Покажи филтри

Ексетър

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Фестивал на бирата

  В продължение на три дни през юли се провежда фестивалът "Ексетър Крафт". По време на фестивала имате възможност да опитате занаятчийски и регионални деликатеси. Това събитие има повече от 40-годишна традиция.

 • Деликатесни сирена

  Местни продукти, които определено трябва да опитате в Ексетър са различните видове сирена. Проверете в известните Quicke's Farm магaзини на Newton Street. Разнообразието от вкусни деликатесни сирена наистина е впечатляващо. 

 • Спортни забавления

  Ексетър е чудесно място за активно спортуващи хора. Можете да играете ръгби в Санди Парк, футбол в Сейнт Джеймс Парк, а ако сте любител на състезания, определено трябва да посетите хиподрум Ексетър.

Забележителности на Ексетър

Ексетър е град в средната източна част на област Девън, Югозападна Англия. Разположен е по устието на река Екс, на 14 км в югоизточна посока се намира бреговата линия към „английския канал“ по-известен с името Ла Манш.

Ексетър е малко градче и според местните това е най-впечатляващият град в Англия, с богата история, датираща от 50 пр.н.е., когато градът бил основан от римляните. Забележително място, което помни миналото си. Пример за това може да бъде даден с градската катедрала „Свети Петър“, притежаваща най-дългия непрекъснат сводест таван в Англия.

Подземните проходи на Ексетър, наричани също подземни коридори, са единствените във Великобритания, които са достъпни за посетители. Ще ги откриете на улица Paris 2. Те са построени през Средновековието, за да се осигури питейна вода на града. Днес можете да ги посетите с екскурзовод, но не забравяйте да резервирате пътуването си отрано, защото мястото е много популярно и би било жалко да пропуснете шанса да го видите поради липсата на билети.

Благодарение на факта, че градът се намира до реката, можете да се насладите на незабравими следобеди на плажа, заобиколени от невероятна дива природа.

В сърцето на Ексетър ще обогатите сетивата си с грабваща архитектура, допълнена от малки барове и кафенета с отлична атмосфера, ароматно кафе и вкусни десерти. Разхождайки се, няма как да не попаднете на някой от местните пазари, откъдето да купите пресни продукти директно от производители. 

Полезна информация за летищата в Ексетър

Популярни авиокомпании, опериращи до Ексетър

Полетно разписание: Ексетър

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ексетър

Виж хотели в Ексетър