Меню

Търсене на полети до Панаджи

Покажи филтри

Панаджи

 • Обща информация

  Официален език: Хинди, английски
  Часова зона: UTC +5.5
  Валута: Индийска рупия (INR)

 • Райски забележителности

  Ако планирате да пътувате из региона с кола, ви препоръчаме поне две места, които си струва да посетите. Това е водопадът Дудхсагар, разделен на четири ръкава, с обща дължина от 310 м. и плажът Палолем, който се смята за най-красивия в света.

 • Отпускащ масаж

  Ако искате да се отпуснете след натрупания ежедневен стрес, задължително отидете на масаж. Той не струва повече от 15 долара и ще се почувствате като нов човек за нула време.

 • Подправки и кашу

  Когато се намирате на ново място, винаги трябва да търсите местния пазар. Това правило е свързано и с Панаджи - местния пазар, от който да си купите подправки и кашу.

Забележителности на Панаджи

Панаджи е град, разположен в западната част на Индия, на брега на Арабско море. Той се намира в района на щата Гоа и привлича много туристи всяка година. Панаджи е и столица на Гоа. Какво се свързва главно с Панаджи? Тук се намират известните къщи с червени покриви, феноменалната португалска архитектура вирее навсякъде, допълнена от алеи, заобиколени от кипариси и акации.

Струва си да се отбележи, че Гоа е различно място от другите части на Индия. Хинди религията се комбинира с католицизма и двете съществуват в хармония. Можете да почувствате европейското влияние благодарение на португалците, които се заселват в тази област през 15-ти век. Португалската култура се усеща не само в архитектурата, но и сред местните жители.

По време на престоя си в Панаджи, определено трябва да посетите светилището за птици. Това място носи името на известния орнитолог - Салим Али. Намира се на по-малко от 8 км от града и е едно от най-големите и красивите места в цяла Индия. За да стигнете до там, отидете с кола до пристанище Ribandar, след което се качете на ферибота до Chorão.

Околностите на града, както и цялата територия на Гоа ще ви впечатлят с естественото си богатство. Това място е свързано с плажове, заобиколени от оризови полета, гори с удивителни животни и мирис на екзотични плодове - ананаси, кокосови орехи, манго и банани. Има и много национални паркове, а освен светилището за птици, можете да се докоснете и до дивата природа на места като Нетравали или Мадей. Ако обичате природата, няма да ви омръзне никога.

Едно от най-интересните места от този тип са Тропическите насаждения, в които частен екскурзовод ще ви разкаже всичко за произхода на подправките, а в края на пътуването ще имате възможност да си закупите. Можете също да опитате чудесната местна храна във Viva Panjim и Casa Bhonsle.

Полезна информация за летищата в Панаджи

Популярни авиокомпании, опериращи до Панаджи

Полетно разписание: Панаджи

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Панаджи

Виж хотели в Панаджи