Меню

Търсене на полети до Острава

Покажи филтри

Острава

 • Обща информация

  Официален език: Чешки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (CZK)

 • Как да стигнем до Острава?

  Градът разполага със свое международно летище. Има редовни полети до столицата Прага, Лондон, Милано и Дубай, а през летния сезон освен до Испания, Египет, Турция и гръцките острови, има директни връзки с родните Варна и Бургас.

 • Светът в един парк

  Малкият парк е една от атракциите на града, изключително подходяща за деца. Разхождайки се из него, те могат да разгледат някои от най-популярните архитектурни забележителности в света на едно място: Биг Бен, Римският форум, Айфеловата кула, Египетските пирамиди, кулата в Пиза и много други.

 • За Инстаграм любителите

  Най-доброто място за снимки в цяла Острава е кулата на новото кметство. От там се вижда целия град и могат да се направят страхотни панорамни снимки. Кулата е изключително достъпна, защото от входа до върха й се стига с асансьор, а на Етаж 6 е разположен Туристически център.

Забележителности на Острава

Местността около Острава е била населявана от хора още преди каменната епоха. Градът носи името на река Остравице, на която е разположен, а преводът му буквално означава „бърза река“. За период от близо 200 г. той е наричан „черна Острава“, заради добива на въглища, който е бил водещ отрасъл. Днес вече не е така, но градът остава един от индустриалните центрове на Чехия. За огромното значение, което минното дело има, свидетелства Минният музей. Това определено не е типичен музей с картини, скулптури и други подобни произведения, но е нещо характерно за региона, чрез което ще го опознаете по-добре. Друг подобен обект е Музеят на противопожарната дейност. Ако все пак държите на по-традиционните обекти, трябва да посетите Градският музей в старата сграда на кметството. Той разполага с богати и постоянни историческа, етнографска и геоложка експозиции.

Чехите определено са почитатели на часовниковите механизми и превръщането им в изкуство, защото на предната фасада на Модерния куклен театър, има забележителен часовник, който е ефектен по подобие на тези в по-големите градове Прага и Бърно. Часовникът включва светещо съзвездие и табло отброяващо точно време, а под тях има три разтварящи се врати със съответните куклени двойки: Кралят и Кралицата, Ангелът и Дяволът, Смъртта и Палячото. Няколко пъти на ден дървените фигури се показват и разхождат пред любопитните погледи на туристите. Всяка от тях е висока 180 см, а цялото шоу трае около минута и петнадесет секунди с музикален съпровод. Разбира се, фигурите не са подбрани случайно – кралят и кралицата символизират мъжкото и женското начало, ангелът и дяволът са доброто и злото, а палячото, който иронизира всичко е избран като контрапункт на сериозността, която смъртта носи.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Острава на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Острава, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Острава, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Острава?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Острава, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Острава

Популярни авиокомпании, опериращи до Острава

Полетно разписание: Острава

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Острава

Виж хотели в Острава