Меню

Търсене на полети от Chicago O'Hare до Летище Олборг

Покажи филтри

Олборг

 • Обща информация

  Официален език: Датски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (DKK)

 • Нордкрафт

  Намиращ се в сграда на бивша електроцентрала, Нордкрафт е културното сърце на Олбор. Там има независим киносалон, театър, дизайнерски студия, изложбена зала и три ресторанта.

 • Военният музей на Олбор

  Военният музей на Олбор се опитва да доближи възможно най-много посетителите си до своята експозиция. Оръжията и превозните средства се съхраняват в хамбар от Втората Световна война, заедно с документи, медали и други експонати.

 • Карнавал

  Всяка последна седмица на май, Олбор е домакин на най-големия скандинавски карнавал. В парка Килдпаркен се провеждат предимно занимания за децата, а за големите са предназначени събитията „Битки между карнавални групи“ и „Големият парад“, включващ гости от цял свят.

Забележителности на Олбор

Олбор или Олборг е датско градче, което е известно със своя университетски живот, историите за викинги и съчетанието между съвременна архитектура и средновековна старинна част. Разположението му на южния бряг на протока Лимфьорден определя развитието му в миналото, като търговски център. Днес е идеалната дестинация, ако искате да опознаете типичния датски начин на живот.

Само на минути от Олбор се намира старото викингско гробище Линдхолм Хьойе. Каменните кръгове, маркиращи цял хълм са останки не само от викингите, но и от преди това. Причината за обезлюдяването на този район е обезлесяването на хълма, което е принудило населението му да се измести. Местният музей представя нагледно с 3D анимации животът на викингите преди векове.

Килдпаркен е любимо място за разходки и почивка сред вековни дъбове и букове. През лятото там се провеждат концерти на открито и други мероприятия, а през месец май паркът става основна сцена на градския карнавал. В него има изкуствени езера и скулптури, а винаги, когато градът бива посетен от известен човек на изкуството, е поканен да засади дърво в парка.

Катедралата на Олбор е построена през 1300 г., но в криптата ѝ се забелязват останки от 1100 г. По-голямата част от декорацията и интериора датират от Ренесанса, когато градът се е радвал на разцвета си, заради развитието на търговията.

виж още

Полетно разписание:

Чикаго Олборг

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Олборг

Търси хотел в Олборг