Меню

Търсене на полети от Бейрут до Осло

Покажи филтри

Осло

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Норвежки вкус

  Сьомгата на пара и рибената супа са част от традиционните ястия, с които норвежката кухня се свързва, но посетителите, които не са почитатели на рибните деликатеси, могат да опитат други, също толкова типични гозби, като норвежки кюфтенца от говеждо или телешко и фарикал (яхния от агнешко и зеле). Алкохолът навсякъде е скъп, а в ресторантите към сметката се добавя 15% сервиз.

 • Град на водата

  Като столица на държава, чиито живот е свързан с водата, в Осло може да посетите Морският музей и Музеят на Кон Тики, посветен на първия човек, прекосил Тихия океан – Тур Хейердал и неговия кораб.

 • Парк Вигеланд

  Скулптурният парк на Осло включва 214 фигури от бронз, гранит и чугун, като освен тях се показват още дърворезби, скици и други експонати. Той се посещава от над 1 млн. Туристи годишно.

Забележителности на Осло

Разположена върху 40 острова, Осло с право може да се нарече зелената столица на Европа, заради многобройните си паркове и градини, в които местните жители обичат да разпускат. Противно на очакванията, Осло е по-скоро лятна дестинация. Популярността му през летния сезон се дължи не на мистериозно появяващи се плажове, а на това, че зимата температурите стават непоносимо ниски за повечето туристи и денят е доста по-къс.

Площадът пред кметството на Осло е отправна точка на повечето турове, а на изток от него се намира една от най-големите забележителности – Замъкът Акершус, който е служил като отбранителна крепост и кралска резиденция. На север от кметството е главната търговска улица „Карл Йоханс“, която стига до Централна гара, Кралския дворец, Националният театър и Университетът на Осло. В близост до главната търговска улица е и Старият град, отличаващ се със своята архитектура и известен с хубавите си ресторанти.

Един от най-интересните музеи, напомнящ по идея габровския Етър, е Фолклорният музей на Норвегия, представящ бита и традицията на норвежците. Сред най-новите обекти за посещения е Центърът на нобеловата награда за мир, който е посветен на живота на Алфред Нобел и изпълнен с експозиции, свързани с носителите на наградата.

Има ли специални оферти за полети до от Бейрут до Осло, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Бейрут до Осло?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Бейрут до Осло?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Бейрут до Осло?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Бейрут до Осло, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Бейрут Осло

Полетно разписание:

Бейрут Осло

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Осло

Виж хотели в Осло