Меню

Търсене на полети от България

България

 • София
 • Варна
 • Бургас
 • Пловдив
 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Мултикултурна столица

  Само в София може да се наблюдава забележителното съжителство на православна и католическа църква, джамия и синагога, отстоящи на не повече от 4 минути едни от други. София, а и България като цяло, винаги е била символ на толерантност и интеркултурен диалог.

 • Музеи и галерии

  В София има множество музеи и галерии, които разкриват по неповторим начин огромното ѝ историческо и културно богатство. Националният исторически музей в София е сред най-големите в Европа. 

 • Нощен живот

  Нощният живот на София е наистина удивителен и може да задоволи абсолютно всеки вкус. Страхотните барове и клубове с различна музика отварят врати отрано, за да посрещнат ранобудните софиянци. Въпреки това градът не е шумен за почиващите.  

Забележителности на София

Столицата на България е разположена в западната част на страната, в подножието на три красиви планини: Витоша – на юг, Люлин – на запад и Стара планина – на север. През нея тече втората най-дълга река в страната – Искър, както и двата ѝ притока – Перловска и Владайска река, а в централната градска част, както и в няколко крайни квартала на София има минерални извори.

София е една от най-древните европейски столици, като следи за нейното съществуване датират от 5000 г. пр. Хр. Своят отпечатък върху нея са оставяли диви племена, римляни, византийци и османци; земетресения, пожари и бомбардировки, но почти през цялата си история тя е важен икономически, образователен и културен център, гордо носещ своя съвременен девиз „Расте, но не старее“.

Днес София е красив, модерен и зелен град със сравнително младо население. В красиви сгради в централната градска част са концентрирани повечето национални институции на трите власти. Тук се намират едни от най-големите и престижни университети в страната, много музеи, църкви, паметници, театри, кина и други. Една от гордостите на София е най-голямата катедрала на Балканския полуостров – пленителният Храм-паметник Александър Невски.

В столицата има няколко големи красиви парка, подходящи за отдих и забавление на малки и големи. Транспортната мрежа е добре развита, като едно от най-големите ѝ очарования е софийският трамвай, кръстосващ улиците на града от 1901 г.

София приветства своите гости с множество 3 и 4-звездни хотели, а най-претенциозните са добре дошли в петзвездните Балкан, Хилтън, Радисън, Гранд хотел София, Маринела и други. В града има огромно разнообразие от заведения за хранене, предлагащи кухня от цял свят. В града има над 10 големи шопинг центъра.  

✔️ Има ли специални оферти за полети от България на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от България, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от България, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от България?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от България, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи от България