Меню

Търсене на полети от Солт Лейк Сити

Покажи филтри

Солт Лейк Сити

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-6 (лято), UTC-7 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Соленото езеро

  Разбира се, не може да стигнете до „града на соленото езеро“ и да не видите самото езеро, което е най-голямото по площ на запад от река Мисисипи. Наоколо има обособени места за пикник, може да се катерите, да ловите риба или до просто да плавате с лодки.

 • Парк Сити

  Курортът в близост до Солт Лейк Сити е подходящ за скиорите и сноубордистите на всякакво ниво. През лятото мястото се преобразява в трасе за планински колоездачи и катерачи. Сноубърд е друг курорт недалеч от града, който е доста популярен сред запалените по зимните спортове.

 • Паркът на свободата

  Най-големият обществен парк е прекрасно зелено кътче, включващо езеро, басейн и спортни съоръжения. Той е също дом на един от най-старите в света резервати за птици, където виреят различно видове от цял свят.

Забележителности на Солт Лейк Сити

Солт Лейк Сити е религиозният център на мормоните и столица на американския щат Юта. Без съмнение всички главни забележителности в града са по някакъв начин белязани от преобладаващата за местните религия, но въпреки това градът е спретнат и приветлив. Освен това любителите на зимните спортове с радост биха се възползвали от природните предимства в непосредствена близост. Все пак „градът на соленото езеро“ е бил домакин на зимни олимпийски игри.

Площадът Temple е украсен с дървета и цветни лехи, но включва и внушителният мормонски храм, построен между 1853 г. и 1893 г. Във всеки край на тази огромна гранитна постройка има по три кули, като най-високата е в източната част и има фигура на ангел-мормон. За съжаление храмът не може да се посещава от непосветени в религията.

Капитолия е също толкова внушителна сграда, но в неокласически стил. Симетричното здание, напомнящо римската архитектура, е дом на Камарата на представителите, Сената и Конституционния съд на щата Юта. Мраморната му ротонда, Златната зала, която е приемната на губернатора и малката галерия посрещаща различни артисти, са достъпни за посещение в определени дни.

Бляскавият стъклен екстериор на обществената библиотека привлича не само книгоманите, но и любителите на архитектурата. Сградата е със свободен достъп, в нея се помещават над половин милион заглавия от цял свят. Има доста приятно кътчета за четене, както и кафене, където може да си поръчате нещо. Ако сте се заразили от атмосферата, то площадът и паркът в близост предлагат редица приятни кафенета, книжарници и антиквариати.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Солт Лейк Сити на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Солт Лейк Сити, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Солт Лейк Сити, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Солт Лейк Сити?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Солт Лейк Сити, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Солт Лейк Сити

Популярни авиокомпании, опериращи от Солт Лейк Сити

Полетно разписание: Солт Лейк Сити