Меню

Търсене на полети от София до Букурещ

Покажи филтри

Букурещ

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Легенда за Букурещ

  Според преданието, овчар на име Букур (в превод "щастие") се изгубил в непрогледна мъгла, тогава той се помолил на Господ да намери пътя към вкъщи. Така и станало. В знак на благодарност Букур построил параклис, около който започнали да се заселват хора и така се поставило началото на Букурещ.

 • Културни събития

  През последните години Букурещ е домакин на различни събития – Международен филмов фестивал, Фестивал за класическа музика „Джордже Енеску“, фестивалът за съвременна европейска музика Eurofest. Все повече европейски и световни изпълнители включват румънската столица в турнетата си.

 • Нощен живот и заведения

  Начинът на забавления е много сходен с този на българите. Има всякакъв тип заведения, които работят до късно. В централната част са съсредоточени по-изисканите заведения, а в близост до студентските общежития – по-достъпните. Местните кебапчета се наричат мичи, а сливовата им ракия цуйка. За неделната сутрин румънците си имат бурта, което е шкембе чорба.

​​​​​​​Как и къде да търсим и резервираме самолетни билети от София до Букурещ

Ако търсите изгодни самолетни билети от София до Букурещ, то използвайте търсачката на eSky. Тя ще ви покаже кога и на каква цена са полетите София Букурещ, така че да разгледате предложенията и да ги сравните. 

Когато съпоставяте офертите за пътуване със самолет между българската и румънската столица, имайте предвид не само цената. Обърнете внимание и на това с каква продължителност е полетът, директен или с прекачване е и най-вече помислете какво ви е важно за пътуването. Вижте подробностите за полета и включените в цената услуги и спрямо това направете сравнението и изберете полетът, който в най-голяма степен отговаря на изискванията и нуждите на пътуването ви. 

Какво трябва да знаем, когато резервираме самолетни билети София Букурещ 

След като сте избрали самолетните билети за желаните дати, можете да преминете към резервационния процес. Той включва попълване на данните за пътниците и платеца, както и добавяне на допълнителни услуги, с които да направите пътуването си още по-приятно и спокойно. Такива например са туристическата застраховка, застраховката за анулация на пътуване, допълнителен регистриран багаж, в случай че включеният в цената на билета не ви е достатъчен, както и услугата за онлайн регистрация. 

eSky предлага и специален пакет Допълнителни услуги, който ви дава предимства като например да добавяте някои услуги безплатно, както и да правите промени в резервацията си и т.н. 

Кога е най-подходящото време за резервиране на полети от София до Букурещ 

Обикновено цената на самолетните билети по маршрута е най-изгодна около месец и половина преди самото пътуване. В повече случаи важи правилото, че колкото по-рано резервирате самолетните си билети, толкова по-добре. Така ще запазите мястото си на борда на много по-изгодна цена, отколкото ако резервирате полета си в последната минута. Някои хора разчитат, че ще намерят изгодни оферти в последната минута, но това невинаги е възможно. Дори напротив - непосредствено преди пътуването цената на самолетните билети се повишава, най-често заради повишеното търсене. 

Как да знаем кога има изгодни оферти за пътуване от София до Букурещ 

Лесно можете да следите кога има изгодни предложения за полети чрез сайта на eSky, както и през приложението. Другите полезни инструменти са нюзлетърът и ценовите известия. Те ви дават достъп до изгодни оферти директно през имейла с възможност за резервация. Така можете да резервирате самолетните си билети на изгодна цена, преди всички останали пътници. 

Кои авиокомпании летят от София до Букурещ 

По маршрута можете да пътувате както с редовни, така и с нискотарифни авиокомпании, като полетите са както директни, така и с прекачване. Сред тях са Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, KLM и други. Директният полет от София до Букурещ е с времетраене от около 1 час. Полетите с прекачване са с различно времетраене и през различни летища. 

Летище в Букурещ

Полетите от и до Букурещ се обслужват от летище Отопени или наречено още Хенри Коанда, което се намира на около 17 км от центъра на града. Между летището и града можете да се придвижите с автобус, влак, такси или кола под наем. 

Кола под наем в Букурещ можете да резервирате предварително през сайта на eSky. Системата предлага различни възможности за автомобили за вашето пътуване - както по цена, така и по марка и включени екстри в самите превозни средства. Така можете да изберете автомобил в зависимост от маршрута и терена, както и спрямо това дали пътувате с деца, домашни любимци и др. 

Къде да търсим и резервираме изгодни хотели в Букурещ 

Лесно ще откриете изгодни предложения за нощувка в Букурещ в секция Хотели. Там можете да избирате между стотици предложения за хотелско настаняване в най-различни части на града, на различни цени, както и в различни места и при различни условия. 

Търсачката за хотели позволява да филтрирате предложенията по най-различни критерии. Можете да търсите по тип изхранване, разположение до конкретна забележителност, разстояние до центъра, препоръка от други гости, наличие на определени удобства в хотела и т.н. Преценете какви са критериите ви и приоритетите за хотела, където ще отсядате, и спрямо това направете своя избор. 

Как да спестим от разходите за самолетни билети и хотелско настаняване в Букурещ 

Почти няма пътешественик, който да не би се радвал, ако може да спести от основните разходи за пътуването и да вложи средствата в повече забавление или подаръци за себе си и близките си. Ето защо тук ще ви е много полезна секцията Полет+Хотел в сайта на eSky. Тя позволява само в четири лесни стъпки да намерите изгодни предложения за самолетни билети и хотелско настанява в румънската столица. Така ще спестите не само време от търсенето на двете услуги поотделно, но и можете да платите с до 30% по-малко за тях. 

Какво трябва да знаем за багажа за пътуване със самолет от София до Букурещ

Като за начало проверете на колко и с какви размери ръчен и регистриран багаж имате право да пътувате спрямо условията на авиокомпанията, с която летите. В случай че няма да ви е достатъчен, се погрижете предварително да добавите регистриран багаж, защото на летището в повечето случаи услугата струва много по-скъпо. Можете да добавите багаж по време на резервацията, както и след това. 

По отношение на съдържанието на багажа също има правила. За целта можете да се запознаете със специалния списък със забранени за превоз вещи в самолета. Някои предмети са позволени само в ръчния, други само в регистрирания, а трети изобщо не бива да се пренасят в багажа в самолета. Имайте предвид че течностите в ръчния багаж не бива да надвишават общ обем от 1 л., в опаковки до 100 мл. всяка. 

Ако сте от хората, които обичат да пазаруват подаръци за себе си и близките си от местата, които посещават, то със сигурност е добре да предвидите място в багажа си за покупки на връщане. Съобразете всичко това с изискванията и се старайте да не превишавате посочените размери и тегло, за да не се налага да заплащате за свръхбагаж. 

Подготовка за пътуването от София до Букурещ 

След като сте се погрижили за самолетните си билети, за настаняването в Букурещ, както и за багажа си, можете да обмислите как да се придвижите до хотела и в самия град, както и кои забележителности в румънската столица да видите.

По отношение на документите, които са ви нужни, имайте предвид, че за пътуване до Румъния може да се пътува с лична карта или международен транспорт. За да бъдете допуснати на борда на самолета, е задължително да имате бордна карта. Тя се издава чрез процеса по регистрацията за полета, която в зависимост от политиката на авиокомпанията, може да е онлайн или на място на летището. 

Какво да видим в Букурещ

Румънската столица е известна като “малкия Париж”. Там ще видите немалко културни, исторически и археологически забележителности. Сградата на парламента е място, което можете да разгледате както отвън, така и отвътре. За да разгледате най-важните забележителности в Букурещ, можете да се включите в някоя от безплатните туристически обиколки, които се организират няколко пъти в седмицата. 

Ако сте почитатели на кулинарния туризъм, задължително опитайте традиционните малки кебапчета, царевичния качамак и някой типичен десерт като например поничките със сирене и конфитюр. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Букурещ на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Букурещ, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Букурещ, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Букурещ?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Букурещ, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Букурещ

Популярни авиокомпании по маршрут София - Букурещ

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Букурещ

Виж хотели в Букурещ