Меню

Търсене на полети от София до Единбург

Покажи филтри

Единбург

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • С трамвай до летището

  Градският транспорт в Единбург е много добре развит. През 2014 г. е отворена трамвайна линия от 13 километра, която свързва центъра на града (Йорк Палас) с летището.

 • Градът на Дж. К. Роулинг

  Въпреки че авторката на историите за Хари Потър не е родом от Единбург, точно там е написана по-голямата част от популярната поредица.

 • Единбургски музеи

  Ако сте страстни любители на историята, имаме чудесни новини за вас - музеите в Единбург са безплатни! Посетете Националния музей на Шотландия и вижте експозицията изцяло посветена на мамутите.

Търсене и резервиране на самолетни билети от София до Единбург

Лесно ще откриете, сравните и резервирате изгодни полети от София до Единбург с помощта на търсачката за полети на eSky. В нея имате възможности да разгледате предложенията от над 950 авиокомпании. Филтрите от своя страна ще са ви полезни при самото търсене, а допълнителната информация към всяко едно предложение ще ви улесни при сравняването. Самата система подрежда офертите по цена, така че да видите първо най-евтините възможности за полет по маршрута. 

Както само ще се убедите, в секцията с предложения полетите от София до Единбург са предимно с прекачване и се изпълняват ежедневно. Сред авиокомпаниите, които летят по маршрута, са: Bulgaria Air, Brussels Airlines, Jet2.com, British Airways, Lufthansa, Turkish Airlines, KLM и други. Директен полет от София до Единбург можете да резервирате с нискотарифната авиокомпания Ryanair. Пътуването трае между 3 часа и половина и 4 часа. 

Полетите с прекачване по маршрута могат да варират като продължителност от няколко часа до цяло денонощие. Ако изберете да пътувате с такъв полет, то проверете предварително с какво времетраене е, къде е прекачването и колко време, какви са възможностите за оползотворяване на престоя ви там. Някои пътници избират да използват часовете между полетите, за да разгледат града, в който се намират. В този случай е важно да предвидите времето за придвижването между летището и града, както и препоръчителното време, когато е добре да се явите на летището преди полета ви. 

Кога и какви полети се изпълняват по маршрута София Единбург 

Между българската и шотландската столица можете да летите ежедневно както с редовни, така и с нискотарифни авиокомпании. Директни полети изпълняват няколко авиокомпании, сред които Ryanair. Времетраенето на директния полет е около 4 часа без малко, а на полетите с прекачване може да варира между половин и цяло денонощие. 

Ако изберете полет с прекачване от София до Единбург, то вземете предвид на кое летище и с каква продължителност е престоят. В случай че имате повече време между полетите, можете да го използвате да разгледате в града, където сте. Тук е важно да вземете предвид времето за придвижване от летището до града, както и това, че се изисква да сте няколко часа по-рано на летището преди полета ви. 

Кога полетите от София до Единбург са най-изгодни

Обикновено самолетните билети са най-изгодни, ако бъдат резервирани около 4-5 седмици преди датата на пътуване. Това съвсем не означава, че не можете да откриете изгодни предложения и в последния момент. Някои хора разчитат на късмета си и изчакват офертите в последната минута. Това обаче невинаги е работеща стратегия, особено ако искате да летите на определени дати. 

За да видите кога полетите по маршрута са най-изгодни, можете да използвате опцията Най-евтини полети +/- 3 дни. Така по седмици ще видите кога е най-евтино да летите на отиване и на връщане. Тази опция е изключително полезна, ако нямате фиксирани дати за пътуването си. 

Как да сравнявате полети

Търсенето и сранвяването на полети е значително улеснено от системата на eSky. Тя не само че подрежда офертите по цена, но и предоставя допълнителна информация за всяка една от тях. Така можете да видите каква е цената на самолетния билет, какво е включено в нея, има ли безплатен регистриран багаж или не, ще получите ли лека закуска и напитки на борда и т.н. 

Много хора сравняват цената, но това не винаги е критерий за една наистина изгодна оферта. Понякога е възможно да откриете самолетен билет на много ниска цена, но той да включва само безплатен ръчен багаж. В този случай, ако имате нужда от регистриран такъв, ще е необходимо да добавите и да доплатите за него, което автоматично увеличава крайната цена за пътуването. 

Затова най-добрият вариант е предварително да прецените от какво имате нужда за пътуването си и да решите кои са важните за вас критерии - дали цената да е най-ниска или да имате определени услуги, включени в основната тарифа. 

Летище Единбург и транспорт до града 

Шотландската столица се обслужва от летище Единбург, разположено на около 10 км от града. Можете да се придвижите с градски транспорт, такси или кола под наем. Ако кацате късно вечерта, можете да стигнете до града с нощен автобус, който тръгва от летището. 

Ако искате да разполагате със собствен автомобил по време на престоя си в Единбург, то можете да резервирате кола под наем предварително в едноименната секция на eSky. Благодарение на филтрите и системата за търсене, можете да откриете автомобила, от който се нуждаете за пътуването си. Имате избор между различни модели и марки, както и между различни екстри към тях. 

Резервиране на хотел в Единбург 

Без значение дали сте за уикенд или за повече време в Единбург, то със сигурност ще имате нужда от място за настаняване. Лесно ще откриете такова в секция Хотели в сайта на eSky. Можете да търсите по най-различни критерии и да намерите най-подходящото за престоя ви място. 

Критериите за търсене на хотел в Единбург в сайта на eSky са най-разнообразни, като можете да подредите резултатите по цена, по разстояние от центъра, отзиви от посетителите и т.н. Също така можете да изберете и какви екстри да се предлагат на място - дали да има безплатен паркинг, басейн, изхранване пълен пансион и други. 

Ако пък предпочитате точно определена марка хотели, то спокойно можете да въведете името в полето за търсене долу в ляво, така че да си спестите от времето за търсене. 

Можете да резервирате едновременно полет + хотел и да спестите до 30% от крайната цена. За целта използвайте секцията Полет+хотел в сайта на eSky, където ще намерите много възможности за едновременно търсене и резервиране на самолетни билети и място за настаняване в Единбург. 

Как да имаме по-приятно и спокойно пътуване

По време на резервацията на самолетен билет можете да добавите най-различни допълнителни услуги, с които да си гарантирате по-спокойни и приятно пътуване. Такива например са туристическата застраховка и застраховката за анулация на самолетен билет. Те ви дават възможност да получите компенсация в случай на определени извънредни ситуации. 

От полза ще ви е и пакетът Допълнително обслужване, с който ще си спестите доста време, усилия и средства, в случай че имате нужда от добавяне на услуги за полета и от промяна на данните в резервацията. 

Забележителности в Единбург, Шотландия 

Градът очарова посетителите с внушителните си сгради и автентичната си архитектура. Много от постройките са почернели, заради промяната на камъка във времето. Сред най-бележитите места, които си струва да видите, са: Банката на Шотландия, Националната галерия и Кралската академия. Замъкът на Единбург е друга задължителна спирка от обиколката ви на града. В него ще видите събирани в продължение на години реликви и исторически предмети. 

Единбург се състои от Стар и Нов град, така че по време на престоя си там ще имате различни преживявания и контрастиращи гледки, които да запечатате във фотографии, ако обичате да снимате. Дворецът Холирууд е друга впечатляваща атракция, която можете да посетите. 

Музеят на шотландското уиски е препоръчителен за тези от вас, които обичат алкохолната напитка. Там ще научите много за процеса по създаването ѝ, както и ще можете да дегустирате видове от различни части на страната, а накрая можете да си тръгнете с някоя и друга бутилка уиски и със сувенири за спомен. 

Ако искате да разгледате основните забележителности и да научите повече за града и тайните му, можете да се включите в някоя от безплатните туристически обиколки, организирани в Единбург. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Единбург на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Единбург, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Единбург, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Единбург?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Единбург, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Единбург

Популярни авиокомпании по маршрут София - Единбург

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Единбург

Виж хотели в Единбург