Меню

Търсене на полети от София до Единбург

Покажи филтри

Единбург

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • С трамвай до летището

  Градският транспорт в Единбург е много добре развит. През 2014 г. е отворена трамвайна линия от 13 километра, която свързва центъра на града (Йорк Палас) с летището.

 • Градът на Дж. К. Роулинг

  Въпреки, че авторката на историите за Хари Потър не е родом от Единбург, точно там е написана по-голямата част от популярната поредица.

   

 • Единбургски музеи

  Ако сте страстни любители на историята, имаме чудесни новини за вас - музеите в Единбург са безплатни! Посетете Националния музей на Шотландия и вижте експозицията изцяло посветена на мамутите.

Търсене и резервиране на самолетни билети от София до Единбург

Лесно ще откриете, сравните и резервирате изгодни полети от София до Единбург с помощта на търсачката за полети на eSky. В нея имате възможности да разгледате предложенията от над 950 авиокомпании. Филтрите от своя страна ще са ви полезни при самото търсене, а допълнителната информация към всяко едно предложение ще ви улесни при сравняването. Самата система подрежда офертите по цена, така че да видите първо най-евтините възможности за полет по маршрута. 

Както само ще се убедите, в секцията с предложения полетите от София до Единбург са предимно с прекачване и се изпълняват ежедневно. Сред авиокомпаниите, които летят по маршрута, са: Bulgaria Air, Brussels Airlines, Jet2.com, British Airways, Lufthansa, Turkish Airlines, KLM и други. Директен полет от София до Единбург можете да резервирате с нискотарифната авиокомпания Ryanair. Пътуването трае между 3 часа и половина и 4 часа. 

Полетите с прекачване по маршрута могат да варират като продължителност от няколко часа до цяло денонощие. Ако изберете да пътувате с такъв полет, то проверете предварително с какво времетраене е, къде е прекачването и колко време, какви са възможностите за оползотворяване на престоя ви там. Някои пътници избират да използват часовете между полетите, за да разгледат града, в който се намират. В този случай е важно да предвидите времето за придвижването между летището и града, както и препоръчителното време, когато е добре да се явите на летището преди полета ви. 

Кога и какви полети се изпълняват по маршрута София Единбург 

Между българската и шотландската столица можете да летите ежедневно както с редовни, така и с нискотарифни авиокомпании. Директни полети изпълняват няколко авиокомпании, сред които Ryanair. Времетраенето на директния полет е около 4 часа без малко, а на полетите с прекачване може да варира между половин и цяло денонощие. 

Ако изберете полет с прекачване от София до Единбург, то вземете предвид на кое летище и с каква продължителност е престоят. В случай че имате повече време между полетите, можете да го използвате да разгледате в града, където сте. Тук е важно да вземете предвид времето за придвижване от летището до града, както и това, че се изисква да сте няколко часа по-рано на летището преди полета ви. 

Кога полетите от София до Единбург са най-изгодни

Обикновено самолетните билети са най-изгодни, ако бъдат резервирани около 4-5 седмици преди датата на пътуване. Това съвсем не означава, че не можете да откриете изгодни предложения и в последния момент. Някои хора разчитат на късмета си и изчакват офертите в последната минута. Това обаче невинаги е работеща стратегия, особено ако искате да летите на определени дати. 

За да видите кога полетите по маршрута са най-изгодни, можете да използвате опцията Най-евтини полети +/- 3 дни. Така по седмици ще видите кога е най-евтино да летите на отиване и на връщане. Тази опция е изключително полезна, ако нямате фиксирани дати за пътуването си. 

Как да сравнявате полети

Търсенето и сранвяването на полети е значително улеснено от системата на eSky. Тя не само че подрежда офертите по цена, но и предоставя допълнителна информация за всяка една от тях. Така можете да видите каква е цената на самолетния билет, какво е включено в нея, има ли безплатен регистриран багаж или не, ще получите ли лека закуска и напитки на борда и т.н. 

Много хора сравняват цената, но това не винаги е критерий за една наистина изгодна оферта. Понякога е възможно да откриете самолетен билет на много ниска цена, но той да включва само безплатен ръчен багаж. В този случай, ако имате нужда от регистриран такъв, ще е необходимо да добавите и да доплатите за него, което автоматично увеличава крайната цена за пътуването. 

Затова най-добрият вариант е предварително да прецените от какво имате нужда за пътуването си и да решите кои са важните за вас критерии - дали цената да е най-ниска или да имате определени услуги, включени в основната тарифа. 

Летище Единбург и транспорт до града 

Шотландската столица се обслужва от летище Единбург, разположено на около 10 км от града. Можете да се придвижите с градски транспорт, такси или кола под наем. Ако кацате късно вечерта, можете да стигнете до града с нощен автобус, който тръгва от летището. 

Ако искате да разполагате със собствен автомобил по време на престоя си в Единбург, то можете да резервирате кола под наем предварително в едноименната секция на eSky. Благодарение на филтрите и системата за търсене, можете да откриете автомобила, от който се нуждаете за пътуването си. Имате избор между различни модели и марки, както и между различни екстри към тях. 

Резервиране на хотел в Единбург 

Без значение дали сте за уикенд или за повече време в Единбург, то със сигурност ще имате нужда от място за настаняване. Лесно ще откриете такова в секция Хотели в сайта на eSky. Можете да търсите по най-различни критерии и да намерите най-подходящото за престоя ви място. 

Критериите за търсене на хотел в Единбург в сайта на eSky са най-разнообразни, като можете да подредите резултатите по цена, по разстояние от центъра, отзиви от посетителите и т.н. Също така можете да изберете и какви екстри да се предлагат на място - дали да има безплатен паркинг, басейн, изхранване пълен пансион и други. 

Ако пък предпочитате точно определена марка хотели, то спокойно можете да въведете името в полето за търсене долу в ляво, така че да си спестите от времето за търсене. 

Можете да резервирате едновременно полет + хотел и да спестите до 30% от крайната цена. За целта използвайте секцията Полет+хотел в сайта на eSky, където ще намерите много възможности за едновременно търсене и резервиране на самолетни билети и място за настаняване в Единбург. 

Как да имаме по-приятно и спокойно пътуване

По време на резервацията на самолетен билет можете да добавите най-различни допълнителни услуги, с които да си гарантирате по-спокойни и приятно пътуване. Такива например са туристическата застраховка и застраховката за анулация на самолетен билет. Те ви дават възможност да получите компенсация в случай на определени извънредни ситуации. 

От полза ще ви е и пакетът Допълнително обслужване, с който ще си спестите доста време, усилия и средства, в случай че имате нужда от добавяне на услуги за полета и от промяна на данните в резервацията. 

Забележителности в Единбург, Шотландия 

Градът очарова посетителите с внушителните си сгради и автентичната си архитектура. Много от постройките са почернели, заради промяната на камъка във времето. Сред най-бележитите места, които си струва да видите, са: Банката на Шотландия, Националната галерия и Кралската академия. Замъкът на Единбург е друга задължителна спирка от обиколката ви на града. В него ще видите събирани в продължение на години реликви и исторически предмети. 

Единбург се състои от Стар и Нов град, така че по време на престоя си там ще имате различни преживявания и контрастиращи гледки, които да запечатате във фотографии, ако обичате да снимате. Дворецът Холирууд е друга впечатляваща атракция, която можете да посетите. 

Музеят на шотландското уиски е препоръчителен за тези от вас, които обичат алкохолната напитка. Там ще научите много за процеса по създаването ѝ, както и ще можете да дегустирате видове от различни части на страната, а накрая можете да си тръгнете с някоя и друга бутилка уиски и със сувенири за спомен. 

Ако искате да разгледате основните забележителности и да научите повече за града и тайните му, можете да се включите в някоя от безплатните туристически обиколки, организирани в Единбург. 

Полезна информация за летищата

София Единбург

Популярни авиокомпании по маршрут София - Единбург

Полетно разписание:

София Единбург

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Единбург

Виж хотели в Единбург