Меню

Търсене на полети от Испания до Иран

Покажи филтри

Иран

 • Техеран
 • Табриз
 • Обща информация

  Официален език: Фарски
  Часова зона: UTC+4.5 (лято), UTC+3.5 (зима)
  Валута: Риал (IRR)

 • Дворецът Голестан

  Дворецът Голестан е разделен на 17 отделни структури, всяка от тях с различно приложение – приемни зали, музеи, ритуални помещения, стаи за гости и добре поддържани градини. Сложно съчетаните плочки, огледалата, симетрично разположените фонтани и мраморни тронове демонстрират богатството, на което са се радвали монарсите.

 • На ски в Техеран

  Близостта до планинската верига Алборз е предимство за жителите и гостите на града. Тохал е най-високата планина, достигаща височина от 3993 метра. С лифт може да се изкачите в планината от града, след което да изберете някоя от туристически пътеки, по чиито маршрути са обособени чайни.

 • Предшественикът на Техеран

  С метрото може да стигнете до Рей – важен политически и религиозен център, предшественик на столицата Техеран. Селището се намира юг от града и основните му забележителности включват: традиционен пазар, сасанидска крепост, селджукска гробница и светилището на потомък на втория шиитски имам, привличащо целогодишно поклонници. 

Забележителности на Техеран

Този противоречив мегаполис е дом на 10 млн. иранци, пълен с бетонни сгради, надничащи една над друга, но всички те засенчени от величието на планинската верига Алборз.

Националният музей на Иран съхранява внушителна гама от съкровища и предмети, обхващаща 30 000 години от човешката история по тези земи. От оръдия на труда и примитивно изкуство от каменната ера, през останки от древната столица Персеполис до монети и керамика, музеят съдържа елементи от тялото и душата на иранския народ. Самата сграда, проектирана в началото на 20-ти век е  препратка към сасанидската архитектура.

Кулата Милад е една от съвременните забележителности на Техеран. Със своите 435 метра, тя се нарежда на 6-то място в света по височина сред подобни постройки. При ясен ден от върха ѝ може да видите целия град. Елегантният въртящ се ресторант на последния етаж, предлага допълнително гурме изживяване. Друга също толкова иконична за Техеран сграда е кулата Азади. Тя е построена през 1971 г., за да отбележи 2500 години от възникването на Персийската империя. Сградата в цвят слонова кост съчетава сасанидска, ахеменидска и съвременна архитектура. 

Големият пазар е място, което всеки турист обезателно трябва да посети. Със своите 10 км малки улички, той е истински лабиринт. Килими, бижута, глинени гърнета, тигани и всичко, за което се сетите се предлага на разпродажба там, плюс няколко добри местни ресторанта. Ако този пазар ви подейства стресиращо, по-малкият и спретнат вариант е Тажриш, намиращ се на едноименния площад.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Иран на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Иран, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Иран, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Иран?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Иран, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.