Меню

Търсене на полети от Испания до Пуерто Рико

Покажи филтри

Пуерто Рико

 • Сан Хуан
 • Агуадила
 • Обща информация

  Официален език: Испански, английски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Ром и красиви жени

  Пуерто Рико се слави с красивите си жени. Населението му е 3,4 млн., но пет пъти короната Мис Свят е отивала в ръце на пуерториканка. Ромът е друга запазена марка. Семейство Бакарди са разработили световноизвестната марка именно там. В момента музеят, посветен на напитката предлага тур, презентиращ нейното приготвяне.

 • Напитки

  Местните безалкохолни и алкохолни напитки се приготвят главно на основата на мляко и плодове. Пример за това е известната алкохолна напитка пинаколада. За специални поводи се приготвя напитка от сок от гуава със захар, лимонова кора, ванилия и прясно мляко.

 • Гето „Ла Перла“

  В близост до Стария град, ограден от стена, се намира кварталът Ла Перла, известен с високото ниво на престъпност. Това е регион, който трябва да се избягва, въпреки че е по-култивиран в сравнение с период от преди 10 години.

Забележителности на Сан Хуан

Сан Хуан е административният център на Пуерто Рико или „богатото пристанище“ в превод. Карибският пейзаж се слива естествено с наследството на испанските завоеватели, превръщайки Пуерто Рико в гореща дестинация. Един от символите на Сан Хосе, който посреща всичките му посетители е крепостта Ла Форталеза, която днес е седалище на губернатора, но през 16 век е построена срещу морски набези. Крепостта е част от списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Старият град лесно се обикаля пеша. Тесните му калдъръмени улички трудно поемат трафика, но това не пречи на автомобилите и такситата да заемат половината от тях. Сградите в типичен колониален стил са ярко боядисани в различни цветове, което създава слънчево настроение. Централният площад Plaza de Armas се познава по сградата на общината и фонтан от 19-ти век, изобразяващ четирите годишни времена.

Повечето хора не биха свързали своята карибска ваканция с посещение на гробище. Но старата гробница на града е местна забележителност, която редовно се посещава не само от роднини на погребаните. По тези географски ширини това се приема за отдаване на почит, а не нетипичен навик.

Ботаническата градина към университета на Пуерто Рико не е сред най-популярните забележителности. Точно затова си заслужава да бъде посетена, защото не е претъпкана и предлага досег с природата насред града.

Бялата къща е най-старата сграда в Сан Хуан, запазена и реставрирана като музей, за да покаже бита на местните жители през вековете. Разходете се сред нейните стаи и градини, за да се потопите напълно в пуерториканския начин на живот. Музеят на дивите животни, Музеят на историята на изкуството и Музеят на американската култура са други образователни спирки, свързани с карибските географски ширини.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Пуерто Рико на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Пуерто Рико, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Пуерто Рико, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Пуерто Рико?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Пуерто Рико, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Пуерто Рико