Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Нигерия

Покажи филтри

Нигерия

 • Абуджа
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC +1
  Валута: Найра (NGN)

 • Камъкът на Абуджа

  Скалата Зума е природна забележителност, издигаща се внушително на север от столицата. Монолитният гранитен блок е с височина от 725 метра.

 • За децата

  Детската зоологическа градина на Абуджа е специално организирана, за да запознае посетителите си с основни животински видове – техните мъжки, женски представители и малките им.

 • Ботаническа градина

  Ботаническата градина е част от Природния парк на Нигерия, който се намира близо да пътя за международното летище на Абуджа. Първоначално е била създадена с научна цел, но днес може да се посещава свободно.

Забележителности на Абуджа

Абуджа е младата столица на Нигерия, която е запланувана през 80-те години на XX-ти век, за да замести старият административен център Лагос. Днес тя е събирателен образ на етническото разнообразие в страната, комбинира модерното строителство и типични за нигерийските традиции сгради. Сред основните забележителности на Абуджа са Джамията, Националният християнски център в неоготически стил, Националната библиотека, Министерство на отбраната във вид на кораб и други. Всички те са разположени близо една до друга, заедно с известния Милениум парк.

Езерото и паркът Джаби са оживени места, където може да се разходите, да яздите коне, да се насладите на водни спортове, да направите красиви снимки, особено по залез слънце. Наблизо е разположен също търговски център с много магазини и заведения.

Откритите пазари в Абуджа са задължително шопинг преживяване. Най-натовареният от тях е Утако, който се нарича още фермерски пазар. Там ще намерите предимно свежи плодове и зеленчуци от местни производители на доста ниски цени. Пазарът Ууз предлага дрехи и платове, а ако не обичате тълпите, то пазар Гарки е за вас, защото е най-добре организиран и по-малко претъпкан.

Селището за занаяти и изкуства е комплекс, разположен в центъра на нигерийската столица. Ако имате интерес към автентични бронзови, дървени и кожени изделия, то това е правилното място за вас. Неповторими творби на местни автори се надпреварват за вниманието на посетителите.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Нигерия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Нигерия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Нигерия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Нигерия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Нигерия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.