Меню

Търсене на полети до Olbia Costa Smeralda

Покажи филтри

Олбия

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Остров Таволара

  В Олбийския залив се намира малкия остров Таволара, зает изцяло от планина. Бързото стигане до там с лодка или корабче, ще ви обещае вълнуващ ден, ако сте любител на планинското катерене, допълнено с уникалното съчетание от морски пейзаж.

 • Корсо Умберто

  Главната търговска улица на Олбия е Корсо Умберто. Всяка вечер в 19:00 ч. движението там се затваря за автомобили и улицата се превръща в перфектното място за разходка и отдих сред многобройните заведения и търговски обекти.

 • Кладенецът Са Тесла

  Свещеният кладенец Са Тесла се намира много близо до аерогарата. Има подобни кладенци в Средиземноморието, но само този има интерес замисъл, заедно с обграждащите го останки, които му придават вид на женска полова система. Археолозите смятат, че е имал свещена обредна функция и е символ на началото на живота.

Забележителности на Олбия

Италианският град Олбия се намира в североизточна Сардиния и е основната връзка между острова и италианския полуостров, посредством летището Олбия-Коста Смералда. Тъй като това е най-голямата аерогара на Сардиния, значителна част от туристите преминават през там. Средиземноморският климат на Сардиния прави Олбия подходящ за посещаване през цялата година със своите мека зима, топли пролет и есен и горещо лято.

Олбия има необятно историческо минало – бил е населяван още през Бронзовата епоха, макар да няма писмени сведения за това, са намерени достатъчно архитектурни останки. Смята се, че първите хора, използвали Олбия като пристанище са финикийците, след тях – картагенците, древните гърци, римляните, византийците. През периода на градовете-държави в Италия, Пиза завладява Олбия и получава името Теранова. При фашизма градът отново си връща старото име, останали и да днес.

Водеща забележителност е базиликата „Сан Симплисио“, построена през 11 век върху малък хълм. Още картагенците са използвали района около нея за погребални ритуали, а наблизо се намира римски храм. Фасадата на базиликата е разделена на три основни части, заедно с малка камбанария в испански стил. Интериорът ѝ е основно изграден от гранит. Църквата на „Св. Апостол Павел“ е друг забележителен храм в града, издигнат през 15-ти век.

Националният археологически музей е мултифункционална сграда, която освен основното си предназначение, е също библиотека, аудиториум и център за провеждане на събития. Древните експонати умело съжителстват под покрива на музея заедно с новите технологии. Така например на втория етаж се пресъздава потапянето на кораб от племето вандали през периода на тяхното нашествие в Сардиния.

✔️ Има ли специални оферти за полети Olbia Costa Smeralda на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Olbia Costa Smeralda, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Olbia Costa Smeralda, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Olbia Costa Smeralda?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Olbia Costa Smeralda, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Olbia Costa Smeralda

Полетно разписание: Олбия

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Олбия

Виж хотели в Олбия