Меню

Търсене на полети до Proto Alegre Salgado Filho

Покажи филтри

Порто Алегре

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Местна кухня

  В специални ресторанти - „чураскерии“ се предлага говеждо месо на шиш, изпечено на въглища, което се добива от определена порода, характерна за Южна Америка. Чаят мате или „шимарао“, както е местното му име, е добра алтернатива на кафето. Тонизиращата напитка обикновено се пие през специални сребърни или метални сламки, наричани бомбия.

 • Горският оазис на Порто Алегре

  Една от най-често фотографираните улици в града е Rua Goncalo de Carvalho. От двете й страни има огромни дървета-типуани, чиито клони образуват естествен тунел. Погледната отгоре, улицата прилича на късче гора насред града.

 • Исторически акценти

  Ако искате да влезете в час с историята на областта, трябва да посетите музеят „Хулио де Кастильос“, където се пазят артефакти, свързани с живота на местните индиански племена. В музея „Хоаким Хосе Фелизардо“ има колекция от стари фотографии на града.

Забележителности на Порто Алегре

Футбол, красиви жени и горещ нощен живот, са сред символите на бразилския град Порто Алегре. Той е административна столица на щата Рио Гранде де Сол и важен икономически и пристанищен център. Ключово за това е разположението му на езерото Гуяба, в близост до което се сливат пет реки. Тази природна даденост се допълва от 40 хълма, между които се намира Порто Алегре. Всичко това предполага разнообразна природа и интересен градски пейзаж. Неслучайно името му означава „пристанище на слънцето“, а често бива наричан и „град на усмивките“. Основателите на града са португалци от Азорските острови, а по-късно бива населен от германци и италианци, което обуславя европейския му вид. В тяхна чест на най-известния площад „Азореанс“ има издигната 17-метрова скулптура.

Сред популярните сгради в града са тази на Централния пазар, в която има над 100 магазина и ресторанта, а също там може да опитате най-добрия сладолед. Сградата на местния парламент веднага прави впечатление, защото е вдъхновена от дворецът Малък Трианон във Версай, като към нея има и градина. Около площад „Матриз“ се намират Съдебната палата, Катедралата, театър „Сао Педро“, дворецът Пиратини и други.

Парковете на Порто Алегре са чудесен вариант за ден на открито. „Фарупилха” освен голяма зелена площ, има и 45 паметника от мед и мрамор, светещ фонтан и специална триумфална арка, която съхранява костите на войници, сражавали се в Италия по времето на Втората Световна война. В парка „Хармониа“ има реплика на традиционна ферма на гаушо (южноамериканска версия на каубой). Паркът на „Раденкао“ е мястото, където всяка неделя се провежда панаир.

✔️ Има ли специални оферти за полети Proto Alegre Salgado Filho на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Proto Alegre Salgado Filho, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Proto Alegre Salgado Filho, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Proto Alegre Salgado Filho?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Proto Alegre Salgado Filho, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Proto Alegre Salgado Filho

Полетно разписание: Порто Алегре

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Порто Алегре

Виж хотели в Порто Алегре