Меню

Търсене на полети до Stavanger Sola

Покажи филтри

Ставангер

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Катедралата

  Катедралата на Ставангер се намира в центъра на града, построена е през 12-ти век в римски стил, като по-късно през вековете бива реставрирана и към нея са добавяни елементи в готик и барок стил. Наблизо има малко езерце, на чийто северен бряг се разполага хубавата постройка на училище Конгсгард, която някога е служила за палат на местния епископ.

 • Централният пазар

  Между Катедралата и пристанището се простира пазара на Ставангер – оживено и приятно място, подходящо за шопинг. В по-слънчевите и топли дни всички сергии на открито са отворени, което прави разходката още по-приятна.

 • Панорама

  Полуостров Холмен е най-старата част на Ставангер. Там се намира кулата-наблюдателница, издигната умишлено на най-високата точка. В самата кула има също така картини и произведения на изкуството.

Забележителности на Ставангер

Ставангер е наричан „петролната столица“ на Норвегия, защото е разположен на брега на Норвежко море, най-близо до нефтените и газови находища на страната. Летище Ставангер обслужва града, заедно с полетите за персонала, обслужващ петролните и газови платформи в морето.

Но градът не се свързва само с добива на „черно злато“. Това е едно от най-старите селища в Норвегия, като корените му могат а се проследят назад до 12-ти век. Ставангер има също богат културен живот. Всяка година през май там се провежда Джаз фестивал, а през август – Международният фестивал за камерна музика.

Без съмнение природата е най-голямото богатство на Норвегия. Навсякъде в страната на фиордите има приказни пейзажи и Ставангер не прави изключение. „Трибуната на проповедника“ е най-популярната туристическа атракция, намираща се сред фиорда Ставангер. Това е плоска скала силно издадена на 600 метра над водата. До нея може да се достигне с кола или ферибот, но ви очаква около двучасово катерене до „трибуната“. Разбира се, гледката е зашеметяваща.

Старият града е определено най-живописният квартал на Ставангер. Това е най-добре запазеният комплекс от дървени къщи в цяла Северна Европа. Калдъръмените улици и дървени къщички, боядисани в светли тонове и окичени с цветя, крият много галерии и музеи, сред които музеят на рибарството и Военноморският музей.

✔️ Има ли специални оферти за полети Stavanger Sola на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Stavanger Sola, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Stavanger Sola, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Stavanger Sola?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Stavanger Sola, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Stavanger Sola

Полетно разписание: Ставангер

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ставангер

Виж хотели в Ставангер