Меню

Търсене на полети до Бриндизи

Покажи филтри

Бриндизи

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пътуване из света

  Бриндизи присъства в романа на Жул Верн - "Около света за осемдесет дни". Главният герой Файас Фог посещава град, докато пресича кръстовището между Лондон и Суец.

 • Приятен климат

  В Бриндизи преобладава приятният, не твърде горещ или влажен климат. Колко хубаво е това място, може да се докаже с факта, че много ирландци и англичани идват да живеят в града за постоянно, след като се пенсионират. 

 • Името на града

  Името на града вероятно идва от месапийската дума brention, която буквално означава "глава на елен". Предполага се, че идва от формата на градското пристанището, напомняща за благородното животно.

Забележителности на Бриндизи

Бриндизи е пристанищен град в италианския регион Пулия, разположен в красивата южна част на страната. Благодарение на факта, че се намира на брега, той е играел важна роля в международната търговия още от древността.

Градът се намира в същия регион, като изключително популярния град Бари и може да му бъде сериозна конкуренция. Докато броят на туристите, посещаващи Бари всяка година расте, Бриндизи все още е доста по-спокоен. Около три четвърти от туристите са италианци, което доказва, че си струва да отидем там за кратко пътуване сред автентична атмосфера.

Почти задължително е да започнете разглеждането на Бриндизи със старата част на града. Разходката из улиците му ще ви върне десетилетия и повече назад във времето. Кварталът е малък, така че спокойно можете да се изгубите сред тесните улици и много скоро ще намерите изходната си точка. Неизменна част от разходката е спирка в някое кафене за доза традиционно италианско кафе.

Бриндизи е известен с вкусните продукти, произвеждани в района. Успешно се отглеждат маслинови дървета, лозя, бадеми и много зеленчуци като зелени домати, чушки и цикория. В града се произвеждат и вина, чието качество е оценено по целия свят. Заслужава си да обърнете винмание на червените вина, които се произвеждат от гроздовия сорт Negroamaro.

В Бриндизи има много места с отлична кухня. Един от най-популярните ресторанти е La Locanda del Porto на Via Montenegro 20, където може да очаквате отлични морски дарове и паста. Мястото, където трябва да опитате преди всичко пица, е Брунда Пицария на Пиаца Данте 8.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Бриндизи на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Бриндизи, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Бриндизи, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Бриндизи?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Бриндизи, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Бриндизи

Популярни авиокомпании, опериращи до Бриндизи

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бриндизи

Виж хотели в Бриндизи