Меню

Търсене на полети до Бело Оризонте

Покажи филтри

Бело Оризонте

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Графикът…

  Нормално е да планирате обикалянето на града с автобус, тъй като това е най-популярното средство за придвижване наоколо в претъпкания град. Но не очаквайте да намерите графика на автобусите на спирките, както е в Европа, а в самите автобуси.

 • Не се плашете от дъжда

  Бело Оризонте се намира в регион, характерен с честите си валежи. Поради тази причина повечето сгради имат широки навеси, които почти се свързват помежду си и предпазват пешеходците по тротоарите от дъжда.

 • Внимавайте какво купувате

  В магазините и баровете почти винаги се плаща на едно място, а продуктът се взема с бележката от друго. Затова проверете внимателно името на това, което искате, тъй като няма да можете да го посочите в повечето случаи.

Забележителности на Бело Оризонте

Впечатляваща архитектура, огромен градски парк по средата, много местенца за хапване с местна кухня и топла, семейна атмосфера са без съмнения основни предимства на Бело Оризонте за всеки пътешественик.

Градът се намира в югоизточната част от страната, на 440 км от Рио де Жанейро, само на крачка от планинската верига Сера до Еспинясо. Някои от сградите са проектирани от най-известните южноамерикански архитекти, като например Оскар Нимайер и Лусио Коста. Повечето от по-големи сгради се намират в окръг Pampulha, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2016 г. Там ще видите най-известният храм в града - църквата „Св. Франциск от Асизи, издигната през 1943 г.

Ако планирате да пазарувате, търговски център Mercado е идеален за това. Най-големият градски пазар на Avenida Augusto de Lima е отворен всеки ден. Ще имате богат избор от плодове, зеленчуци, месо, хляб, сирене и сувенири. Може и да обядвате в района, защото има доста roof top барове и гурме заведения.

В самото сърце на Бело Оризонте се намира градският парк Renné Giannetti. Той съдържа над 280 вида местни или чужди растения и дървета, както и около 50 вида птици. Зеленината наоколо и планината в близост, допринасят за СПА славата на Бело Оризонте. Сред добре познатите атракции на града са т.нар. ескейп стаи, където да се забавлявате с компания. Ако имате време, пробвайте Escape 60 on Rua São Domingos do Prata.

Когато става въпрос за места за вечеря, ресторант Xapuri в обастта Трево е най-подходящият избор. Типична бразилска кухня, дълги дървени маси, изнесени навън и семейна атмосфера приканват всеки непознат да се наслади на ястията. Всички барове сервират като допълнение към менютата си и нещо за хапване. В бразилската кухня преобладават грилованите ястия и добре изпържените предястия, които лесно можете да хапвате само с пръсти. Най-популярните места сред местните са Mercearia 130, Bar do Zeze и Patorroco. За закуска бразилците обикновено хапват пай или бисквитки с някакъв топинг, които можете да откриете във всяка пекарна.

Полезна информация за летищата в Бело Оризонте

Популярни авиокомпании, опериращи до Бело Оризонте

Полетно разписание: Бело Оризонте

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бело Оризонте

Виж хотели в Бело Оризонте