Меню

Търсене на полети до Жуиз де Фора

Покажи филтри

Жуиз де Фора

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Къде да излезем вечер?

  На ул. Espirto Santo има заведение с постоянна музикална програма на живо. Ако попаднете там в сряда, ще се запознаете със самбата, в петък има гей-партита, а в събота властва рок музиката. 

 • Архитектура

  Жуиз де Фора е уникална комбинация от различни архитектурни стилове, резултат от смесването на културите през вековете. Най-интересните са сградите на отцепниците. 

 • Посетете музеите

  В града има два музея, които заслужават вашето внимание – Museu Mariano Procopio и Музеят на модерното изкуство. 

Забележителности на Жуиз де Фора

Camino Novo, или Новият път свързва Рио де Жанейро с Оуро Прето (Ouiro Puerto) и е построен в началото на 18 век, създавайки редица селища по пътя към златните мини. През първите години в тази гъстозалесена площ бавно се появяват къщи. Както често се случва, първите жители по подобни места са собственици на ханове, фермери и търговци. Едва през 1850 г. Жуиз де Фора получава статут на град.

След това започва динамичното развитие: построяване на железопътната линия, издигане на първата в Латинска Америка водна електроцентрала до река Парайбуна. Във времената си на бърз промишлен растеж, регионът е известен най-вече с качественото текстилно производство. Районът е най-богатият в страната, докато в Сао Пауло не започва да се отглежда кафе. Плодородната почва там помага за развитието на бизнеса и износа.

Жуиз дe Фора е място, където се смесват множество култури. Историята на града е създадена от имигранти от Португалия, Италия, Германия, Сирия, Ливан и дори Китай. Тя се отразява не само в архитектурата, но и най-вече в местната кухня. В сърцето на града и особено по ул. Avenida Rio Banco, се намират едни от най-добрите ресторанти, представящи кухнята на всяко кътче от света. Макар Бразилия да е страна на месото, в града има изнедадващо добри вегетариански ястия.

Всяка година през юли се организира най-важното събитие в града – Фестивалът на бразилската колониална и древна музика, за който пристигат най-добрите музиканти от страната. Напоследък нараства популярността и на друг празник през месец август, конкурсът Miss Brazil Gay. Той е съпътстван от друго събитие, свързано с ЛГБТИ общността – Rainbow Fest. По това време се организират концерти, колоритен парад, както и множество дебати.

Полезна информация за летищата в Жуиз де Фора

Популярни авиокомпании, опериращи до Жуиз де Фора

Полетно разписание: Жуиз де Фора

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Жуиз де Фора

Виж хотели в Жуиз де Фора