Меню

Търсене на полети до Жоинвил

Покажи филтри

Жоинвил

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Какво си струва да се види тук?

  Започнете вашата обиколка от Националния музей на имиграцията и колонизацията („Museu Nacional da Imigração e Colonização“ – португалски), който ще ви запознае с историята на региона. Той се намира в елегантен дворец от 1970 година, около който са засадени високите палмови дървета от вида Rua das Palmeiras. Посетете също реставрираната ЖП гара, която наподобява железопътен музей, спортен център и игрище. За любителите на дивата природа препоръчваме Природен парк „Caieira“ („Parque da Caiera“ - португалски) и Екологичен парк „Parque Ecológico Morro do Finder“. Тези резервати са част от Атлантическата гора и са под защитата на ЮНЕСКО. Интересните пейзажи, дивата флора и фауна, както и очарователните езера и скали наистина оставят без дъх! Градът с изглед към залива „Babitonga“ може да бъде видян най-добре от 250-метровата кула Миранте. За един по-мързелив следобед можете да се отправите към центъра за експонати „Expoville“.

  Санта Катарина е известен със своята богата на морски дарове и риба кухня. Благодарение на немското влияние тук можете да намерите дори сладък ябълков пай. Опитайте и „arroz carreteiro“ – ястие приготвено с месо, ориз, домати, лук и подправки. „Barreado“ е от друга страна много популярно ястие от подправено месо, което се готви за около 18 часа, а след това се сервира с ориз, нишесте от маниока и пържени банани.

 • Къде да ядете?

  Препоръчваме „Lanchonete Rio da Prata” и „Restaurante Hubener”

 • Другите имена на града

  Бразилците наричат Жойнвили по различни начини – Манчестър сити, град на цветята, град на принцове, град на колелета или град на танците. Кое име се доближава най-много до реалността? Разберете сами.

 • Защо точно Жойнвили?

  Когато дъщерята на Педро I се омъжила за френски принц, тя получила за зестра части от града. Тогава той се сдобил с името Жойнвили.

 • Танцуващият град

  В града се произвежда фестивал на танците на Жойнвили – един от най-големите танцови събития в света. Тук също така се намира единственото училище на Болшой театър извън Русия.

Какво си струва да видите в Жойнвили?

Жойнвили е най-големият град на щата Санта Катарина в северната част на Бразилия. Населените от преди 7 хиляди години земи тук привличат със своята богата история, както и защитената от ЮНЕСКО Атлантическа гора радваща се на разнообразна флора и фауна.

Около 4800 години преди Христа земите на днешия щат Санта Катарина са били обитавани от хора, занимаващи се основно с агрикултура и морски риболов. Когато през 18ти век по земите на Южна Америка се населили европейците, там живеели индианци от племето Тупи-гуарани („Tupi-Guarani“). Португалците заедно със своите роби от Африка бързо заселели тези земи. Жойнвили бил основан през 1851 година от немски, швейцарски и норвежки имигранти – най-вече банкери и търговци, които развили търговията и местната индустрия.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Жоинвил на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Жоинвил, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Жоинвил, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Жоинвил?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Жоинвил, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Жоинвил

Популярни авиокомпании, опериращи до Жоинвил

Полетно разписание: Жоинвил

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Жоинвил

Виж хотели в Жоинвил