Меню

Търсене на полети до Жоинвил

Покажи филтри

Жоинвил

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Какво си струва да се види тук?

  Започнете вашата обиколка от Националния музей на имиграцията и колонизацията („Museu Nacional da Imigração e Colonização“ – португалски), който ще ви запознае с историята на региона. Той се намира в елегантен дворец от 1970 година, около който са засадени високите палмови дървета от вида Rua das Palmeiras. Посетете също реставрираната ЖП гара, която наподобява железопътен музей, спортен център и игрище. За любителите на дивата природа препоръчваме Природен парк „Caieira“ („Parque da Caiera“ - португалски) и Екологичен парк „Parque Ecológico Morro do Finder“. Тези резервати са част от Атлантическата гора и са под защитата на ЮНЕСКО. Интересните пейзажи, дивата флора и фауна, както и очарователните езера и скали наистина оставят без дъх! Градът с изглед към залива „Babitonga“ може да бъде видян най-добре от 250-метровата кула Миранте. За един по-мързелив следобед можете да се отправите към центъра за експонати „Expoville“.

  Санта Катарина е известен със своята богата на морски дарове и риба кухня. Благодарение на немското влияние тук можете да намерите дори сладък ябълков пай. Опитайте и „arroz carreteiro“ – ястие приготвено с месо, ориз, домати, лук и подправки. „Barreado“ е от друга страна много популярно ястие от подправено месо, което се готви за около 18 часа, а след това се сервира с ориз, нишесте от маниока и пържени банани.

 • Къде да ядете?

  Препоръчваме „Lanchonete Rio da Prata” и „Restaurante Hubener”

 • Другите имена на града

  Бразилците наричат Жойнвили по различни начини – Манчестър сити, град на цветята, град на принцове, град на колелета или град на танците. Кое име се доближава най-много до реалността? Разберете сами.

 • Защо точно Жойнвили?

  Когато дъщерята на Педро I се омъжила за френски принц, тя получила за зестра части от града. Тогава той се сдобил с името Жойнвили.

 • Танцуващият град

  В града се произвежда фестивал на танците на Жойнвили – един от най-големите танцови събития в света. Тук също така се намира единственото училище на Болшой театър извън Русия.

Какво си струва да видите в Жойнвили?

Жойнвили е най-големият град на щата Санта Катарина в северната част на Бразилия. Населените от преди 7 хиляди години земи тук привличат със своята богата история, както и защитената от ЮНЕСКО Атлантическа гора радваща се на разнообразна флора и фауна.

Около 4800 години преди Христа земите на днешия щат Санта Катарина са били обитавани от хора, занимаващи се основно с агрикултура и морски риболов. Когато през 18ти век по земите на Южна Америка се населили европейците, там живеели индианци от племето Тупи-гуарани („Tupi-Guarani“). Португалците заедно със своите роби от Африка бързо заселели тези земи. Жойнвили бил основан през 1851 година от немски, швейцарски и норвежки имигранти – най-вече банкери и търговци, които развили търговията и местната индустрия.

Полезна информация за летищата в Жоинвил

Популярни авиокомпании, опериращи до Жоинвил

Полетно разписание: Жоинвил

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Жоинвил

Виж хотели в Жоинвил