Меню

Търсене на полети до Навегантес

Покажи филтри

Навегантес

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Кораб насред града

  Много туристи се изненадват, когато видят истински кораб, разположен по средата на града. Но за местните това е съвсем нормална гледка. Ще намерите кораба близо до храма Nossa Senhora dos Navegantes.

 • Pedra da Miraguaia

  Типичната за Навегантес скала, наричана още „естествената кора“, се намира насред водата, но в близост до плажа Gravatа, привличайки любители на природата и запалени рибари. Там може от една страна да се усамотите, а в същото време да сте достатъчно близо до брега.

 • Търсите адреналин?

  Отидете до Morro da Pedra в местността Escalvados. Това е хълм, който изцяло е покрит с характерната за Бразилия атлантическа растителност. Там може да изпробвате скачане с парашут и други екстремни занимания, ако разбира се ви стиска.

Забележителности на Навегантес

Крайбрежният град в южна Бразилия се сдобива със статут на такъв едва през 1962 г. Преди това, за период от около 300 г. е бил част от по-големият град Itajai. Първоначално се е наричал с дългото Nossa Senhora dos Navegantes, което буквално означава Светата Дева от Навегантес, на името на първата катедрала в местността, построена през 1896 г.

За да се избегнат капризите на океана, пристанището е построено навътре в сушата и по устието на реката, минаваща през града. И до днес значителна част от местното население работи в местната корабостроителница или като рибари. Благодарение на това, всяка сутрин можете да се сдобиете с прясна риба и морски дарове от местния пристанищен пазар.

Най-вкусният хляб и сладкиши в Навегантес, ще намерите в Padaria e Confeitaria Deluca в квартала Meia Praia. Там винаги се предлага прясно изпечен хляб. Това обаче със сигурност не е единственото място в града, където ще намерите подобни лакомства. На която и сладкарница да попаднете, докато опознавате улиците, смело опитвайте сладкишите, без да се притеснявате, че ще сбъркате.

Ако посетите града по време на карнавалния сезон, ще се насладите на цветно парти. По традиция всеки понеделник по време на карнавала, мъжете се преобличат като жени и обратното. Накрая печели този, който най-добре се е маскирал.

От устието на реката на юг по почти целия бряг, се простират пясъчни плажове. За да обиколите крайбрежието, ще са ви необходими поне 2 часа време. През летния сезон се отдават под наем различни съоръжения за практикуване на водни спортове, от които може да се възползвате, ако е търсите само слънчеви бани. Когато жегата надделява, блажът се пълни с хора. Има доста рибари, от които можете да вземете пример. Запазете си място и се опитайте сами да уловите вечерята си.

Когато огладнеете, опитайте морските специалитети на Sinestesia Sentidos E Paladares. Те се приготвят по различни начини, спрямо предпочитанията на клиента. Грилованият октопод със зеленчуци е топ предложение. Бразилците обичат бързата храна и са се специализирали в нея. Лесно ще попаднете на доста вкусни предложения.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Навегантес на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Навегантес, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Навегантес, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Навегантес?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Навегантес, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Навегантес

Популярни авиокомпании, опериращи до Навегантес

Полетно разписание: Навегантес

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Навегантес

Виж хотели в Навегантес