Меню

Търсене на полети до Сантарем

Покажи филтри

Сантарем

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Уловете пираня

  Искате ли да пробвате сами да уловите пираня? Резервирайте екскурзия с лодка за няколко души до Лаго до Майка. Цялото пътуване трае около 6 часа.

 • Как да стигнете до града?

  Най-лесно е да пътувате със самолет. Не препоръчваме пътища, защото магистралите са в лошо състояние. Популярни транспортни средства са речните фериботи и лодките. 

 • Фабриката на Форд

  На 40 км от Сантарем се намира село, построено през 1940 г., където живеят работниците от фабриката на Форд. Там ще видите множество снимки и предмети, проследяващи историята на индустрията и местната фабрика.

Забележителности на Сантарем

Когато през 1661 г. португалците пристигат, те наричат град Ню Сантарем на името на португалски град. Районът е обитаван от индианците тапахо, занимаващи се предимно със селско стопанство. Реката, която преминава през града, носи името на същото племе. Интересно е да се отбележи, че португалците не нападат със сила, а сключват търговски договори с индианците.

Реката Тапахо и до днес впечатлява с чистотата си. Благодарение на това, нейните брегове са популярно място за слънчеви бани. Пясъчните ѝ плажове са с почти 100 км дължина. Най-красивият от тях се намира само на 40 км западно от Сантарем, в село Alter do Chao. Ако планирате да отидете там, изберете месец септември. По това време в селото се провежда фолклорен фестивал, който ще ви запознае с традиционните музика, танци и култура от всички краища на Южна Америка.

За да се запознаете с историята на града, посетете музеят Centro Cultural Joao Fona, разположен в резиденция от 19 век. Там ще видите керамика на около 5000 години, както и съвременното изкуство на Сантарем. На мястото не му липсват и картини, показващи ежедневието на местните жители по време на колонизацията.

Започнете разходката си из града с посещение на църквата Igreja Matriz da Nossa Senhora da Conceicao, построена през 18 век и най-стара в Сантарем. Разхождайки се покрай брега, ще видите колко оживена е реката – големи и малки лодки непрекъснато превозват пътници или стоки (предимно соя, с която е известен регионът). По пътя се намира и пазарът Mercado Municipal, където ще ви предложат прясна риба и местния специалитет – малки скариди.

Къде да хапнете? Разбира се, че в град, построен покрай река, най-добри са рибните ресторанти. На практика няма заведение за хранене, където да не се предлага нещо подобно. Ако сте в квартала Praca do Pescador, посетете O Mascote, където ще опитате вкусна местна кухня на добра цена. Препоръчваме caldeirada de peixe – вид яхния, приготвена от дневния улов на рибаря.

Полезна информация за летищата в Сантарем

Популярни авиокомпании, опериращи до Сантарем

Полетно разписание: Сантарем

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сантарем

Виж хотели в Сантарем