Меню

Търсене на полети до Търгу Муреш

Покажи филтри

Търгу Муреш

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Това не е само румънски град

  Според официалното преброяване, румънското население на Търгу Муреш съставлява около 55% от всички жители, а унгарците преобладават в останалите 45%, което го прави интересен град.
   

 • Боулинг

  Търгу Муреш се слави със своя боулинг отбор, който е най-добрият в цяла Румъния и един от най-добрите в Европа.
   

 • Град в сърцето на планината

  В радиус от 200 км около града, ще намерите много зеленина и паркове. Сред тях си струва да посетите природен парк Putna.

Забележителности на Търгу Муреш

Румънският град Търгу Муреш се намира в историческата област Трансилвания и е административният център на окръг Муреш. В резултата от това, градът съвместява румънска и унгарска култура. Името на града означава "пазар" в румънската и унгарската си версия. Той е също универскитетски и научен център, защото там се намират Университет "Petru Maior", Медицинският университет и Университетът по изящни изкуства.

В центъра на града ще се насладите на прекрасни примери за архитектурен барок и неокласицизъм, особено "Площадът на розите". Струва си да обърнете внимание на църквата "Св. Джон", сградата на Кметството и Дворецът на културата. В Търгу Муреш също ще усетите и средновековно влияние, най-вече в северната част на града. Пример за това е средновековната кула, която е основно реновирана през 17-ти век и до днес са запазени кулите ѝ и свързващите ги стени. Не пропускайте най-известната забележителност на града, която е символ на връзката между Румъния и Римската империя - Паметникът на капитолийския вълк.

Търгу Муреш разполага с три гари - Северна, Централна и Южна, които обслужват вътрешни и международни влакове. От местната автогара можете да хванете автобуси за по-големите румънски градове, като Букурещ, Констанца или Клуж Напока. Сравнително близо, само на 14 км югоизточно, се намира летище Transilvania Targu Mures. Това е второто най-използвано летище в Трансилвания и обслужва всички полети на Wizz Air.

Всички знаем, че храната е важна част от всяко пътешествие. Докато сте в Търгу Муреш със сигурност ще искате да опитате типична румънска кухня, както и други подобни източноевропейски вариации. Разхождайки се из улиците на града, ще попаднете и на няколко добри италиански ресторанти, които си заслужават.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Търгу Муреш на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Търгу Муреш, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Търгу Муреш, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Търгу Муреш?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Търгу Муреш, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Търгу Муреш

Популярни авиокомпании, опериращи до Търгу Муреш

Полетно разписание: Търгу Муреш

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Търгу Муреш

Виж хотели в Търгу Муреш