Меню

Търсене на полети до Задар

Покажи филтри

Задар

 • Обща информация

  Официален език: Хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Куна (HRK)

 • Музиката на природата

  През 2005 г. е създаден уникален инструмент – по стълби, водещи към морето, се поставят тръби, в които се разбиват вълните, създавайки мелодични звуци. Заслужава си да чуете този изключителен концерт.

 • Площадът на петте кладенеца

  В града се намира известният "Площад с кладенците", където водата се е събирала в цистерна, предоставяща на жителите тази жизненоважна течност още преди 300 години. Разходете се дотам по тъмно, когато кладенците са приказно осветени.

 • Слънце и красиви залези

  На ръба на морския булевард "Рива", има инсталация на Никола Башич, имитираща Слънчевата система. Слънцето се самозарежда с енергия през деня, за да блести с прекрасна светлина през нощта. 

Забележителности на Задар

 

Задар е най-старият, непрекъснато обитаван град в Хърватия. Разположен е в западната част на страната, на Адриатическо море. Той е центърът на Далмация както в исторически, така в културен и политически смисъл. Благодарение на богатата си история и красивия район, в който се намира, той е един от най-популярните градове в Хърватия. Тази дестинация е една от любимите на моряците, благодарение на благоприятния климат и невероятните гледки.

Градът е наричан "малък Рим", заради историята си, а залезите там са толкова красиви, че ще ви накарат да забравите за всичко друго. Старият град на Задар е разположена на полуостров и е свързан с Новия посредством мост над залива Jazine. Старинната част е построена спрямо архитектурните традиции на римляните – има няколко главни улици, от които по-малките се разклоняват, образувайки правоъгълници. Ще видите много красиви, исторически местенца от различни периоди – Ренесанс, Средновековие, Античност.

Днес старата част на града си остава неговото сърце, където се срещат местните жители и туристите. Той разполага с много барове и ресторанти. Ако искате да хапнете нещо, докато се в тази област, със сигурност няма да се оплачете от липса на избор. La Famiglia например, предлага ястия от средиземноморската кухня, най-вече фантастични морски дарове. Друго място, където си струва да се отбиете, е ресторант Zadar Jadera, специализиран в традиционната регионална кухня.

Задар може да се похвали с разнообразните си местни продукти. Сред тях са овчето сирене, произвеждано на близкия остров Паг или известната пушена шунка prsut. Основа за десертите често са пресните или сушени плодове. Изключително популярен е ликьорът Maraschino, приготвен основно от сок от диви череши. Препоръчваме ви да го пробвате и да си вземете за сувенир.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Задар на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Задар, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Задар, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Задар?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Задар, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Задар

Популярни авиокомпании, опериращи до Задар

Полетно разписание: Задар

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Задар

Виж хотели в Задар