Меню

Търсене на полети от Истанбул Сабиха Гьокчен

Покажи филтри

Сабиха Гьокчен

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Капалъ чаршия и Египетският пазар

  Сред тези пазари може да изгубите няколко дни, както и буквално да се изгубите. Капалъ чаршия е най-големият покрит пазар в Турция със своите 4000 магазина, предлагащи абсолютно всичко. Египетският пазар е най-старият в града и е известен със своите подправки, които навремето били внасяни от северноафриканската страна. Това място е истинска феерия от аромати и цветове.

 • Разходка по Босфора

  Корабният транспорт е много добре развит в Истанбул и много фирми предлагат превоз от единия до другия бряг на града. Пътуването от европейския до азиатския бряг или обратно с корабче е задължително изживяване, особено ако не е прибързано, а планирано с гид и разкази за забележителностите и легендите на двата бряга.

 • Фестивал на лалето

  Всяка година през април Истанбул е домакин на Фестивала на лалето. Малко хора знаят, че всъщност цветето е пренесено в Холандия именно от Турция. Навсякъде се засяват различни видове лалета, а в големите градски паркове се организират концерти, състезания и изложби.

Забележителности на Истанбул

Истанбул е град на два континента, няколко цивилизации и мечта за много владетели. Многомилионният мегаполис може да се изучава с години през погледа на историка, археолога, културолога, архитекта или гастронома и определено е едно от онези места, които трябва да се посетят поне веднъж в живота.

Сред главните забележителности на „града на Босфора“ е църквата Св. София. Нейната хилядолетна история и внушителна осанка, оставят посетителите ѝ безмълвни. Подобен по величие храм е Синята джамия Султан Ахмед. Нейните 20 000 порцеланови плочки в тюркоазеносин цвят създават усещането, че се намирате под ясен небосвод. Идеята зад нейното построяване е била да надмине по красота Св. София. Интересна забележителност за всички български туристи е църквата Св. Стефан, която е единственият железен православен храм. Тя е сглобена от части, пристигнали по кораб от Виена през Дунав и Черно море и е била важен символ за многото българи, населяващи Истанбул през XIX в.

Султанският дворец „Топкапъ“ е идеален за декор на приказките „1001 нощ“. В продължение на 400 години османските султани са трупали изобилие от ориенталско изящество и красота на това място, за да бъде то достоен дом за тях. Мраморът, златото, стъклото и коприната са основни елементи в интериора. Дворецът „Долмабахче“ е замислен като европейския дом на султана, построен през средата на XIX в. Въпреки това ориенталските елементи не липсват. Дворецът е известен със своето стъклено стълбище и с това, че през 1938 г. там умира Мустафа Кемал Ататюрк.

Площад Хиподрума свидетелства за връзките на Истанбул със западната цивилизация от времето на древните гърци. В миналото е използван за провеждане на конни надбягвания, а днес там се намират египетски обелиск от храма на Аполон, Змийска колона от храм в Делфи, колоната на Константин и Фонтанът на Вилхелм II.

✔️ Има ли специални оферти за полети Истанбул Сабиха Гьокчен на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Истанбул Сабиха Гьокчен, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Истанбул Сабиха Гьокчен, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Истанбул Сабиха Гьокчен?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Истанбул Сабиха Гьокчен, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Истанбул Сабиха Гьокчен