Меню

Търсене на полети от Алгеро

Покажи филтри

Алгеро

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Ривиерата на червения корал

  Крайбрежието на Алгеро носи поетичното име „Ривиерата на червения корал“, заради едноименния морски организъм, който се използва за изработка на бижута още от древни римски времена.

 • Праисторически следи

  Близо да Алгеро се намира и праисторическото селище Нураге Палмавера. Там има останки от 50 жилища и Централна кула, които датират от 1500 г. пр. Хр. 

 • Вечеря по сардински

  Ако попаднете в Алгеро между април и август, когато ловът им е позволен, задължително опитайте местните омари по каталонски. Те вървят чудесно със сардинското вино, което ще остави чудесен вкус след себе си. 

Забележителности на Алгеро

Алгеро е наричан най-чаровният град на Сардиния, защото освен характерните си сардино-италиански черти, носи и каталонски, заради многобройното каталонско малцинство, населяващо района. Градът разполага със собствено летище, от което има редовни полети до по-големите италиански градове като Рим, Милано, Флоренция и други.

Една от най-красивите сгради на Алгеро е катедралата „Санта Мария“, чието построяване е отнело близо два века. Това е и най-вероятно причината нейният облик да е толкова различен, макар да се оприличава на готически храм. Близо до катедралата е Музеят на църковното изкуство, който е събрал всякакви съкровища и произведения на изкуството от местните църкви. Експозициите са разделени спрямо предметите – сребро, бронз, дърво и други.

Обръщайки гръб на морето и насочвайки се към Стария град, ще се докоснете до типичния каталано-арагонски стил. Старият град е заобиколен от крепостни стени, а в него освен Катедралата, може да посетите няколко музея, сладоледени салони, бутици, ресторанти, винени барове и много магазини, продаващи традиционни сувенири и стоки.

Пещерата на Нептун е най-голямата природна забележителност на Алгеро, която е свързана с много местни митове и легенди. За да стигнете до нея, трябва да преминете през 654 стъпала, наричани „стъпалата на козите“. Самата пещера е забележителна с множеството си малки езерца, сталактити и сталагмити (калцитни образувания), формиращи интересни фигури.

Има ли специални оферти за полети до от Алгеро, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Алгеро?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Алгеро?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Алгеро?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Алгеро, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Алгеро

Популярни авиокомпании, опериращи от Алгеро

Полетно разписание: Алгеро