Меню

Търсене на полети от Парауапебас

Покажи филтри

Парауапебас

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Преценявайте добре разстоянието

  Отивайки в Пара (както накратко наричат града), трябва да имате предвид, че винаги са възможни закъснения, използвайки сухопътен транспорт, особено по време на дъждовния сезон.

 • Малък приток на голяма река

  Името на града идва от реката, около която е основан. Parauapebas на местния Tupi език, означава “малък приток на голяма река“. Под "голямата река" се има предвид Амазонка.

 • Шумен град

  Когато сте там, ще бъдете изненадани от това колко колко шумен може да е градът. Това се дължи местните и любовта им към музиката. Навсякъде има мегафони, от които през целия ден се чуват радиопредавания и музика. 

Забележителности на Парауапебас

Парауапебас е разположен в щата Пара, северната част на Бразилия. През щата преминава най-дългата река в света – Амазонка. Друг символ на региона е разбира се, амазонската гора, която представлява половината от територията на дъждовните гори в света.

Това, което поставя Парауапебас и прилежащият район на световната индустриална карта, е откриването на най-голямата желязна мина в света през 80-те години на миналия век.

Атракциите, които откривате там, са свързани най-вече с много богата природа. Наблизо се намират националните паркове – Floresta Nacional do Tapirapeaquiri и Floresta Nacional do Itacaiuna, както и горският резерват Reserva Biologica do Tapirape.

В самия град можете да посетите градската зоологическа градина – Parque Zoobotanico Vale. Там ще срещнете много животни, които няма да видите никъде другаде. Бъдете внимателни с игривите маймуни.

Къде да отидете на вечеря, докато се намирате в Парауабас? Според препоръките на местните жители и туристите, три са местата, които най-вече си заслужават. Първото е ресторант Dom Mendonca, където освен бразилска кухня, предлагат и японска. В менюто ще намерите разнообразни морски дарове, както и ястия с ориз.

Друго място за посещение е Becco Arte, където освен местната кухня има също френска и испанска, приготвена по модерен начин. Най-вкусните пържоли се приготвят в бар Galego.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Парауапебас на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Парауапебас, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Парауапебас, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Парауапебас?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Парауапебас, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Парауапебас

Популярни авиокомпании, опериращи от Парауапебас

Полетно разписание: Парауапебас