Меню

Дортмунд Белгия - Търсене на полети

Покажи филтри

Белгия

 • Брюксел
 • Остенд
 • Обща информация

  Официален език: Нидерландски, френски, немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Европейският парламент

  Европейските институции винаги са се старали да бъдат отворени към хората, желаещи да научат повече за работата им и процесът на вземане на решения. Затова посещението в европарламента е достъпно, като брошури, аудиогид и истински водач могат да ви помогнат за опознаването му.

 • Шоколад и бира

  Шоколадът е едно от националните богатства на Белгия. В централната част на Брюксел се намира Музеят на какаото и шоколада, в който на живо се демонстрира приготвянето на бонбони. Бирата може да не си подхожда с шоколада, но е другата запазена марка на страната. Музеят на бирата представлява малка пивоварна, която все още произвежда напитката.

 • Градините на Брюксел

  Ботаническата градина на Брюксел представлява голям стъклен дворец, построен през 19 в., в който се изнасят концерти или презентират изложби. Червената японска кула е като екзотичен азиатски оазис насред Брюксел. Тя е посветена на японската култура и изкуство, заедно с градината си. Брюкселският парк е предпочитано място за отдих с огромните си дървета и многото статуи.

Забележителности на Брюксел

Белгийската столица и седалище на Европейския парламент със своите площади и Старинен квартал, е типичен европейски град. Традиционните картички, които изобразяват най-доброто от Брюксел, са обикновено на площад Гранд. Той е обграден от четирите си страни с големи барокови сгради, а в центъра си, в зависимост от сезона има пъстър килим от цветя или огромно коледно дърво например. Площадът включва също сградата на кметството, чиято кула е висока 86 м.

Близо до площад Гранд е символът на града - статуята на Пишкащо момченце във фонтан. Това е задължителна фотоспирка. Момченцето често е облечено в различни дрехи спрямо различни поводи. Истината е, че това е реплика на оригиналната статуя, открадната през 1817 г. Всъщност в града има още такива статуи с момиче и куче, но те не са добили такава популярност.

Кралският дворец днес още се използва за офиси на краля и кралицата на страната. Най-атрактивната част е тронната зала, която има позлатен таван и 11 полилея. За съжаление, дворецът е отворен за посещения само за няколко седмици през лятото. За сметка на това, Кралският военно-исторически музей е с безплатен вход. Дори да не разбирате от оръжия, си заслужава да разгледате колекцията от средновековни доспехи, около 100-те военни самолета, макети на бойни кораби, хеликоптери, автомати и други.

Един от съвременните символи на Брюксел е Атомиумът, построен през 1958 г. за Европейското изложение. Експозицията от 9 стоманени сфери, свързани помежду си, представлява клетка от железен кристал, увеличена 165 млн. пъти. Първоначалната идея била да се построи обърната надолу Айфелова кула, но след това архитектът предпочел нещо по-модерно.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Дортмунд до Белгия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Дортмунд до Белгия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Дортмунд до Белгия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Дортмунд до Белгия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Дортмунд до Белгия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Дортмунд

Популярни авиокомпании по маршрут Дортмунд - Белгия