Меню

Търсене на полети от Клайпеда

Покажи филтри

Клайпеда

 • Обща информация

  Официален език: Литовски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Старият град

  Клайпеда разполага с уникален Старинен град, който се различава от този на столицата Вилнюс, заради силното немско влияние и наличието на пристанище в града. Най-чаровната част е около главния площад.

 • Корабът Меридина

  Построен през 40-те години на XX в., този кораб е бил използван, като училище за морски навигатори. Наскоро реновиран, той вече посреща гости с морска експозиция и ресторант.

 • Замъкът Мемел

  Замъкът е построен през 13-ти век от тевтонските рицари, известен още като замъкът на Клайпеда. Част от руините му са разрушени от руската окупация, но това, което е останало е превърнато в музей.

Забележителности на Клайпеда

Ако търсите някоя некомерсиална и чаровна дестинация, където да избягате за кратко, то Клайпеда може да се впише напълно в тези изисквания. Градът е разположен в близост до т.нар. географска област Курска коса – пясъчна ивица, дълга 98 км, която разделя Курския залив и Балтийско море. Някога Клайпеда е била важна комуникационна точка и център за търговия с Германия. В наши дни, през летните месеци круизните кораби акостират на пристанището и града за миг се оживява от групите туристи.

Около река Дейн, която минава през града, е обособен тих и спокоен едноименният парк. Паркът е дълъг, разположен по протежението на реката и по многобройните пейки на брега, ще забележите доста рибари. Друг интересен за разходка парк е този на скулптурите. Той е разположен върху бивше гробище, унищожено по време на съветската окупация. Днес там могат да се видят повече от 100 статуи и паметни плочи, както и малка руска православна църква.

В централната част на града, на крайбрежието на река Дейн, все още броди легендата за черния призрак, обикалящ региона. Сякаш, за да я потвърди, литвийски скулптор създава бронзова статуя без лице, излизаща от реката с фенер в ръка. Макар и плашеща през нощта, това е една от атракциите през деня, с която всички се снимат.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Клайпеда на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Клайпеда, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Клайпеда, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Клайпеда?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Клайпеда, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Клайпеда

Популярни авиокомпании, опериращи от Клайпеда

Полетно разписание: Клайпеда