Меню

Търсене на полети от Варна до Прага

Покажи филтри

Прага

 • Обща информация

  Официален език: Чешки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (CZK)

 • Модерна Прага

  Прага не е само кули, храмове и история. Музеят на специалните ефекти например, ви потапя в света на киното, където всичко е възможно. Посетителите могат сами да заснемат собствен филм, ползвайки студиата и специалните ефекти. Музеят на духовете и легендите е за любители на адреналина. Танцуващата къща е сред най-известните бизнес сгради в света, олицетворяваща танц между двойка.

 • Наследството на Ролинг Стоунс

  Рок групата е една от първите, посетили чешката столица след падането на комунистическия строй. Членовете на бандата се сприятелили с тогавашния президент на страната – Вацлав Хавел и споделили учудването си, че красивият Пражки замък не е осветен през нощта. Президентът споделил, че към тогавашния момент това не е финансов приоритет за управлението му. Затова Ролинг Стоунс платили 32 000 долара за инсталиране на нощното осветление на замъка.

 • Бира тур

  В Прага бирата измества водата като предпочитана напитка. Има различни турове, които ви запознават с микро пивоварните на града, музея на бирата, историческите традиции за пиене на бира, актуалните клубове, в които може да консумирате напитката или 12-часов бира и тапас тур из забележителностите на града. Каквото и да изберете, буквално се потапяте в Златна Прага.

Пътуване от Варна до Прага – самолетни билети

Ако планирането пътуване от Варна до Прага, то започнете с търсенето на самолетни билети поне няколко седмици по-рано. За целта използвайте надеждна търсачка за полети, каквато е eSky. С нейна помощ ще можете да разгледате и сравните различни оферти за полети Варна Прага, както и хотелско настаняване в чешката столица, допълнителни услуги, кола под наем и др. 

Самата система ще ви улесни значително не само при сравняването на полетите до Прага, но и при самата резервация на отделните услуги. Тя подрежда полетите по цена, като можете да ги сортирате и по други критерии като например най-кратки, препоръчани и др. По този начин само за няколко минути можете да откриете и резервирате желания полет Варна Прага. 

Какви полети от Варна до Прага има 

По маршрута можете да пътувате с директни полети или с прекачване, в зависимост от сезона. Няколко авиокомпании предлагат директни чартърни полети от Варна до Прага. Сред тях са Czech Airlines, Smartwings и др. Полети с прекачване изпълняват Turkish Airlines, Austrian Airlines, Lufthansa, Bulgaria Air, LOT и др. Ако изберете да пътувате с прекачване, вземете предвид времето на престоя, на кое летище е паузата и т.н. 

Имайте предвид, че авиокомпаниите постоянно обогатяват полетните си разписания, добавяйки нови дестинации и маршрути към каталога си от полети, затова преди всяко пътуване проверявайте актуалното полетно разписание на редовните и нискотарифните авиокомпании. 

Кога е най-подходящо да се лети до Прага

Обичайно за европейска дестинация, времето в Прага е благоприятно най-вече през пролетта, лятото и есента. Ако искате да намерите изгодни самолетни билети до Прага, то започнете с търсенето няколко седмици предварително. Имайте предвид че през най-топлите месеци и през почивните дни напливът от туристи е по-голям, което може да повлияе върху цената на самолетните билети. Затова е добре да се подготвите предварително и да ги резервирате докато все още са на по-изгодни цени. 

Къде да търсим и резервираме хотели в Прага

Лесно ще намерите изгодно място за нощувка в Прага с помощта на търсачката за хотели на eSky. Тя събира на едно място предложения от над 1.3 млн. хотела по цял свят. Системата от своя страна позволява детайлно търсене спрямо най-разнообразни критерии. Те могат да включват местоположение на хотела, разстояние до центъра, цена на нощувка, наличие на определени удобства, тип изхранване и много други. 

Когато резервирате хотела, имайте предвид на какво разстояние се намира от центъра и дали предлага безплатен трансфер от летището например. Вижте какви удобства има в хотела и ги съобразете с нуждите на пътуването си. Ако целта ви е бюджетно пътуване от Варна до Прага, търсете по цена и наличие на отстъпка от нощувката. 

Как можем да спестим от разходите за самолетни билети и настаняване в Прага

Ако така или иначе планирате да резервирате двете услуги за пътуването си до Прага, то можете да използвате секцията Полет+Хотел в сайта на eSky. Тя позволява само в няколко лесни стъпки да намерите и изберете самолетни билет до Прага и хотел в града. 

Така освен че ще спестите време от търсене и резервиране на двете услуги поотделно, можете да платите до 30% по-малко от цената. Търсачката в секцията е удобна и функционална, така че без никакви затруднения да намерите това, което търсите и то срещу много изгодна сума. 

Летище в Прага

Прага се обслужва от летище Вацлав Хавел, разположено на около 20 км от центъра. Дотам можете да се придвижите с градски транспорт (автобус или влак), такси или кола под наем. Автомобил за пътуването си можете да резервирате предварително през секция Коли под наем в сайта на eSky. Можете да избирате между най-различни марки автомобили, както и между различни удобства в самите превозни средства. 

Така например ако пътувате с деца или домашни любимци, можете да изберете такъв автомобил, който разполага с необходимите допълнителни аксесоари с оглед на комфортното и спокойно пътуване на всички. 

Подготовка на багажа за пътуването до Прага 

При пътуване със самолет има определено правила, които следва да спазвате по отношение на багажа. Обикновено всяка авиокомпания има свои изисквания за ръчния и за регистрирания багаж - както по отношение на размери и тегло, така и по отношение на съдържанието на чантите. 

Размерите и теглото се различават в зависимост от тарифата на самолетния билет, вида авиокомпания и т.н. Към съдържанието на багажа в самолета обикновено са приложими идентични правила. Какво можете и какво не можете да носите в ръчния и в регистрирания багаж можете да разберете в специалната секция забранени за превоз в самолета вещи. По отношение на течностите в ръчния багаж, те следва да не надвишават общ обем от 1 л., в опаковки до 100 мл. всяка. 

Как да добавим допълнителен багаж за пътуването си 

Ако прецените, че включеният в самолетния ви билет багаж няма да ви е достатъчен, то можете да добавите регистриран багаж предварително - по време на резервацията, когато е най-изгодно или след това. Обикновено при повечето авиокомпании добавянето на багаж на летището е най-малко изгодната опция, освен в случаите когато самата авиокомпания не предлага друга възможност. 

Документи за пътуване до Прага

Важна част от подготовката за пътуването са документите. Лична карта или паспорт се изисква от всеки пътник, както и бордна карта. Без нея е възможно да не бъдете допуснати на борда на самолета. Издаването на бордната карта става чрез процеса по регистрация за полета. В зависимост от авиокомпанията той може да бъде онлайн предварително или на място на летището преди самия полет. 

Затова е важно да следите информацията, която получавате след резервацията си от авиокомпанията или от посредника – обикновено по имейл. По този начин ще сте информирани за процедурите и етапите от подготовката на пътуването ви и ще си спестите не само време, но и допълнителни разходи. Така например за издаването на бордна карта на летището може да ви таксуват допълнително, ако сте пропуснали задължителната онлайн регистрация. 

Какво да видим в Прага

Чешката столица е популярна туристическа дестинация, което означава, че ще имате доста възможности за оползотворяване на престоя си там. Можете да избирате между най-различни забележителности, като подобно на повечето градове туристическата ви обиколка може да започне със Стария град или Старе место. Това е центърът на Прага, където спокойно можете да си позволите да се изгубите из малките китни улички, да се насладите на площадите и грандиозните сгради там. 

В списъка със забележителности в Прага включете часовниковата кула Орлой, църквата Дева Мария пред Тин, Карловият мост, както и най-големия дворец в Европа - замъкът Храдчани. Разбира се като всеки голям град и Прага предлага най-различни музеи, които можете да разгледате. Такива например са Музеят на духовете и легендите, на специалните ефекти, Националният музей и Националният технически музей. Други места, които определено заслужават вниманието ви, са зоологическата градина, танцуваща къща и др. 

Докато сте в Прага, не пропускайте да се насладите на местните бири и кухнята. Отбийте се през някоя автентична пивоварна и изберете нещо традиционно за хапване, в съчетание с бира местно производство. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Варна до Прага на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Прага, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Прага, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Варна до Прага?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Варна до Прага, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Варна Прага

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Прага

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Прага

Виж хотели в Прага