Меню

Търсене на полети от Верона

Покажи филтри

Верона

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Verona Card

  Ако сте си поставили за цел да обиколите всички забележителности на Верона, то тогава си струва да вземете карта, която ви дава право да посетите доста интересни места и да пътувате с обществен транспорт в рамките на 24 часа.

 • Планирате ли сватба?

  Верона е едно от онези места, които ви карат да се замислите: Защо да не се оженя? Близо до гробницата на Шекспировата Жулиета се организират сватби на хора от цял свят.

 • Пътувайте по италиански

  На всеки ъгъл ще попаднете на оферта за скутери и велосипеди. Не се колебайте, защото във Верона няма по-добър транспорт. Така ще избегнете задръстванията и проблемите при паркирането. А и вятърът в косите е толкова романтичен... 

Забележителности на Верона

Ако виждате любов на всеки ъгъл, то със сигурност сте във Верона. Архитектурата на града определено има с какво да ви впечатли. Но ви съветваме да посетите този известен град по различен от останалите туристи начин. Забравете картата си в хотела, спрете да проверявате местата, които другите ви препоръчват и просто се изгубете в града. Оглеждайте се добре из криволичещите улици и погледнете нагоре към сградите, за да не изпуснете малките детайли, които превръщат Верона в неповторимо място: дървени капандури, орнаменти и балкони с много детайли.

На всички е известно, че Верона е градът на любовта, така че не може да пропуснете прочутата къща на Жулиета, в която е живяло семейство Капулети. Тя се намира на Via Cappello. Когато стигнете там, застанете в средата на двора и погледнете нагоре. Там е балконът, на който може би е стояла Жулиета. Когато влезете вътре, ще разберете как е изглеждал интериорът на къщата по времето на двамата влюбени.

За пазаруване отидете на Piazza delle Erbe. Оттам може да купите едни от най-интересните сувенири. Особено препоръчваме ръчно изработените дървени фигурки на Пинокио. Те се предлагат в различни размери - от такива с големината на пръстен до почти еднометрови човечета. Всъщност там може да намерите и всякакви други причудливи фигурки.

Докато разглеждате Верона, отделете време и за почивка като местните - седнете в едно от кафенетата из малките улички, поръчайте си нещо леко за хапване и един аперитив. Най-популярни са коктейлите с просеко. Когато огладнеете, се отдайте смело на местните специалитети, които освен очаквано вкусни, са и на доста прилични цени. Всички салами, сирена, хлябове и морски дарове са за препоръчване. Ако все пак се чудите откъде да започнете, изберете равиоли и разбира се – джелато за десерт.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Верона на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Верона, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Верона, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Верона?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Верона, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Верона

Популярни авиокомпании, опериращи от Верона

Полетно разписание: Верона