Меню

Търсене на полети до Petrolina Senador Nilo Coelho

Покажи филтри

Петролина

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • За водните любители

  Balneario de Pedrinhas, островите Ilha do Fogo, Ilha do Massangano, Ilha do Rodeadouro и Ilha do Maroto са най-добрите и чисти места за плуване из река Сан Франциско.

 • Красота от камък

  Името на града идва от думите pedra и linda, което на португалски означава "красива скала". Това словосъчетание е избрано, заради крайбрежието на реката и е изобразено на фасадата на катедралата.

 • Град на износа

  От района на Петролина-Жуазиро идва 90% от износа на манго и 30% от продаденото в чужбина грозде. 

Забележителности на Петролина

Петролина е град в североизточната част на Бразилия, щата Пернамбуко. Разположен е около река Сао Франциско – река, чиито води през 1982 г. променят безплодните, пустинни земи наоколо, превръщайки ги в една от най-големите овощни градини на Бразилия. „Чудото на Петролина”, както го наричат местните хора, повлиява не само на географията на този район, но най-вече на живота на стотици хиляди хора, които намират работа в овощарството.

Голяма роля в развитието на Петролина е изиграл епископ Дом Малан, който пристига в града през 1924 г. с мисия да създаде нова епархия. Действията на свещеника не са се ограничили до разпространение на вярата. Той вижда нуждата от достъп до образование и специализирани медицински грижи. Благодарение на него са създадени катедрала, църкви, епархиален дворец, училища и болница. За да опознаете града, е най-добре да започнете с посещението на катедралата Sagrado Coracao de Jesus, която се намира до централния площад Praya Dom Malan. Две стройни кули, каменна фасада и френски, рисувани прозорци придават внушителен вид на тази неоготическа сграда.

Струва си да посетите най-старата църква в града, посветена на Nossa Senhora Rainha dos Anjos (Кралицата на ангелите), която е построена в неоколониален стил. Вътре ще видите донесените от Мадера икони на Дева Мария, покровителката на Петролина. Прекрасни гледки, идеални за заснемане, се разкриват от мостовете на река Sao Francisco. Не забравяйте да посетите площадката за наблюдение Serrote do Urubu и да се разходите по брега на реката.

По време на вашето пътуване се отбийте през гастрономическия комплекс Bododromo. Той разполага с много ресторанти, предлагащи вкусно агнешко месо и други специалитети от северно-бразилската кухня. Там можете да пробвате типичното за региона осолено козе месо, чиято рецепта почти не се е променила през годините. Струва си да опитате и пресни плодове, продавани на уличните сергии и пазари.

✔️ Има ли специални оферти за полети Petrolina Senador Nilo Coelho на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Petrolina Senador Nilo Coelho, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Petrolina Senador Nilo Coelho, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Petrolina Senador Nilo Coelho?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Petrolina Senador Nilo Coelho, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Petrolina Senador Nilo Coelho

Полетно разписание: Петролина

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Петролина

Виж хотели в Петролина