Меню

Търсене на полети до Monte Claros Mário Ribeiro

Покажи филтри

Монтес Кларос

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC-3 (лято), UTC-2 (зима)
  Валута: Реал (BRL)

 • Почивки в Монтес Кларос

  Местните жители са свикнали да отбелязват редица празници, както религиозни, така и светски. Сред тях можем да отличим като най-важен "Корпус Кристи", или празникът по повод независимостта на града, отбелязван на 3 юли.

 • Лапа Гранде

  Лапа Гранде е група пещери, разположени в близост до града. Сред тях си струва да посетите Лапа Д'Агуа и Лапа да Насченте, по чиито стени могат да се видят животински вкаменелости.

 • Транспортен център

  Ако искате да стигнете до града с автобус или да се насочите към друго населено място, местоположението на автогарата би било важна информация за вас. Тя се намира на площад Presidente Tancredo Neves.

Забележителности на Монтес Кларос

Монтес Кларос е разположен на север в бразилския щат Minas Gerais, намиращ се в източната част на страната, близо до река Верде Гранде. Около и в града има няколко големи и добре поддържани държавни парка, които са подходящи за разходка, спорт и свободно време със семейство и приятели.

Кухнята в региона разчита предимно на местни продукти и класически рецепти. Често се сервира пилешко или свинско месо с гарнитура от пресни зеленчуци. Традиционните ястия се приготвят в пещи на въглища или дърва, но не само у дома, а и в много ресторанти, защото това гарантира уникалния и характерен вкус. В пайовете често се използва царевично или маниоково брашно, тъй като климатът не позволява на пшеницата да расте така добре, както по други географски ширини. Популярно ястие е pao de queijo - малък хляб със сирене. Хапва се обикновено за закуска или като междинно хранене през деня.

В града има много добри ресторанти. Ако искате да опитате типични бразилски ястия - изберете ресторант Favoritto, разположен на ул. Tupinambas 58. Интернационално меню ще намерите в уютния Resto на ул. Olimpio Dias de Abreu 47.

От Монтес Кларос можете да се отправите на юг към останалата част от щата. Там са планините, на чиито северни склонове ще откриете много курорти с горещи лечебни извори.

Популярни авиокомпании, опериращи Monte Claros Mário Ribeiro

Полетно разписание: Монтес Кларос

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Монтес Кларос

Виж хотели в Монтес Кларос