Меню

Пътуване със самолет при ушни и други инфекции

Пътуване със самолет при ушни и други инфекции

Пътуването със самолет при инфекции на ушите, носа или синусите е доста неприятно изживяване. Поради резките промени в налягането, болката се усеща много по-силно, а колкото по-дълъг е полетът, толкова по-зле ще се чувства пътникът. 

Може ли да се лети с ушна инфекция?

Авиокомпаниите не забраняват летенето на пътници с такъв проблем. Решението дали да летите е въпрос на личен избор и преценка на собственото ви здравословно състояние. Бихте могли да намалите болката като сложите капки за уши преди излитане и кацане на самолета, но при всички случаи се консултирайте с вашия лекар. При тежки възпаления по-добре отложете полета.

Ушни инфекции при деца 

Децата са много по-чувствителни към промените в налягането, така че болката при тях може да се усети много по-силно. Когато взимате решение дали детето ви да лети, задължително вземете предвид неговата възраст, както и продължителността на полета. Консултирайте се с лекаря на детето. 

Вижте още:

Полет при треска и висока температура

Комплект първа помощ при пътуване

Забележка!

Ако ви се налага да отложите полета си поради болест, моля свържете се с нашия център за обслужване на клиенти на 0700 15 355 или +359 2 955 75 80. 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!