Меню

Прилошаване по време на полет

Прилошаване по време на полет

Неприятните усещания, свързани с полета, обикновено се появяват веднага след излитането на самолета, когато земната повърхност изчезне от Вашето полезрение. Въпреки общоприетите схващания, за да избегнете прилошаването, не трябва да пътувате на празен стомах в самолета. По-добре е преди пътуването да се откажете от обилния обяд от две-три ястия, за сметка на леко хапване, състоящо се предимно от свежи плодове и зеленчуци. По време на полета се препоръчва хапването на хрупкави бисквитки или десертчета, тип мюсли.

Желателно е да не пиете силно кафе или чай, да употребявате алкохол или да пушите непосредствено преди излитането.

Преди излитане Ви препоръчваме да пиете витамин В1, който играе важна роля в придвижването на нервните импулси и спомага за намаляване на неприятното усещане, предизвикано от нарушаването на вътрешния баланс на организма. Много богати на този витамин са овесените ядки, рибата, ориза, аспержите, тестените продукти и свинското месо.

Изпитан начин за справяне с прилошаването е и джинджифилът. Чай от джинджифил можете да си купите от аптеката, както и от магазините за здравословно хранене. Голямо значение има и избора на място в самолета. Ако е възможно, препоръчваме ви да изберете място до прозореца, най-добре над крилото. Там турбуленцията се усеща най-малко.

Приятен полет!

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!