Меню

Болка в ушите при полет

Болка в ушите при полет

Болката в ушите при пътуване със самолет се появява в резултат на промяната в атмосферното налягане и е най-неприятна по време на приземяване. Докато здравите пътници обикновено преживяват промяната в атмосферното налягане по-леко, то хората с нарушена дихателна система могат да се почувстват доста по-зле. В случай че пътуващия в момента страда от инфекция на ушите, носа или дихателните пътища, препоръчва се преди пътуването да се консултира с лекар и да се увери, че полетът няма да влоши здравословното му състояние.

За да намалите болката в ушите, трябва от време на време да се прозявате и да преглъщате. Изпитан и лесен метод е опитът за издишване на въздух от белите дробове през носа, като едновременно го запушвате. В изравняването на налягането може да ви помогне и дъвченето на дъвка. В краен случай можете да използвате и капки за нос.

 • Манчестър
  Излитане от София
  от 58 EUR
  Манчестър
  Излитане от София
  от 217 EUR

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!